Pekaanipähkinä-kanelipullat
Mikään ei ole parempaa kuin nämä pehmeät ja kuohkeat kanelipullat, joihin pekaanipähkinät tuovat rapeutta.
Pekaanipähkinä-kanelipullat
Mikään ei ole parempaa kuin nämä pehmeät ja kuohkeat kanelipullat, joihin pekaanipähkinät tuovat rapeutta.
Välineet
Ainekset
60 ml vettä
1 rkl kuivahiivaa
1 rkl kidesokeria
2 kananmunaa, huoneenlämpöisiä
90 ml piimää
110 g hienoa sokeria
200 g voita, sulatettuna
525 g jauhoja
200 g vaaleanruskeaa sokeria
2 rkl kanelia
100 g pekaanipähkinöitä
120 g tuorejuustoa
120 g tomusokeria
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl maitoa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita vesi, hiiva ja kidesokeri taikinakoukulla varustetun 3,1 litran monitoimikoneen kannuun. Käytä sekoittamiseen sykäystoimintoa ja anna levätä 10 minuuttia.
Lisää kananmunat, piimä, hieno sokeri, suola ja 80 g sulatettua voita ja sekoita hyvin. Lisää 300 g jauhoja ja aloita taikinan vaivaaminen nopeudella 2. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa 2–3 minuutin ajan, kunnes se on tasaista. Jos taikina tarttuu kannun reunoihin, lisää jauhoja.
Siirrä taikina voideltuun kulhoon ja peitä muovikelmulla tai puhtaalla pyyhkeellä. Anna levätä 2 tuntia. Painele kohonnut taikina varovasti takaisin kulhoon ja aseta se sitten jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta noin 30 x 40 cm:n kokoinen suorakulmio.
Sulata 120 g voita ja sivele sillä taikina. Ripottele päälle tasaisesti fariinisokeria ja kanelia. Pilko pekaanipähkinät hienoksi rouheeksi ja ripottele taikinan päälle.
Muotoile taikinasta tasainen halko ja leikkaa se 8 paksuksi viipaleeksi.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja sivele päälle hieman sulatettua voita. Asettele pullat pellille jättäen niiden väliin tilaa. Peitä muovikelmulla tai puhtaalla pyyhkeellä ja anna kohota 1,5 tunnin ajan.
Paista kanelipullia 190 asteessa 18 minuutin ajan.
Tee kuorrute vatkaamalla tuorejuusto, tomusokeri, vaahterasiirappi ja maito. Valuta kuorrutetta lämpimien pullien päälle.