Pekaanipähkinäpiirakka
Tämä helppo pekaanipähkinäpiirakka on ihanan makea ja täyteläinen.
Pekaanipähkinäpiirakka
Tämä helppo pekaanipähkinäpiirakka on ihanan makea ja täyteläinen.
Välineet
Ainekset
100 g pehmeää voita
70 g tomusokeria
2 tl suolaa
3+1 kananmunaa
175+5 g vehnäjauhoja
10 g mantelijauhoja
70 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
100 g fariinisokeria
80 ml vaahterasiirappia
2 tl vaniljauutetta
250 g pekaanipähkinöitä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita pehmennyt voi silikonireunaisella vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita nopeudella 4 kolmen minuutin ajan.
Lisää tomusokeri ja 1 tl suolaa ja sekoita kaksi minuuttia nopeudella 4. Lisää 35 g kananmunaa yleiskoneen ollessa käynnissä. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2. Lisää jauhot ja mantelijauho.
Tee taikinasta pallo ja kiedo se talouskelmuun. Laita jääkaappiin yhdeksi tunniksi.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja aseta se voideltuun piirakkavuokaan. Paista piirakkapohjaa 20 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Laita voisula, tumma sokeri ja 1 rkl jauhoja lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita minuutin ajan nopeudella 4. Lisää vaahterasiirappi, vaniljauute, suola ja kananmunat. Sekoita 4-nopeudella 30 sekuntia.
Levitä pekaanipähkinät tasaisesti piirakkapohjan päälle. Kaada päälle täyte ja paista 30 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Ripottele piirakan päälle hieman suolaa ennen tarjoilua.