Skip the navigation

Täydellinen pitsataikina

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Perfect Pizza Dough

Ainoa italialaistyylisen ohutpohjaisen pitsan taikinaohje, jonka tarvitset!

Duration
Yhteensä1h25
Valmistelu1h5
Ruoanlaitto20min

Välineet

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ainekset

Annos

500 g

00-jauhoja

3 rkl

oliiviöljyä

3,5 g

kuivahiivaa

1 tl

sokeria

3/4 tl

suolaa

300 ml

lämmintä vettä

200 g

mozzarellaa (kuivaa)

150 g

tomaattikastiketta

10 lehteä

basilikaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kaada lämmin vesi yleiskoneen kulhoon. Ripottele hiiva veden päälle. Sekoita haarukalla, kunnes hiiva on liuennut ja vaahtoaa.

  2. Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku. Lisää loput ainekset kulhoon. Sekoita minuutin ajan nopeudella 2, kunnes tahmeaa taikinaa alkaa muodostua.

  3. Käännä yleiskone nopeudelle 2 ja vaivaa 8 minuuttia. Taikinan pitäisi olla sileää ja pehmeää. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan.

  4. Muotoile osat palloksi työntämällä varovasti keskiosasta ylöspäin ja puristamalla pohjasta. Laita jauhotetulle alustalle ja sivele päälle hieman oliiviöljyä. Peitä kostealla liinalla ja anna taikinan levätä vielä 45 minuuttia.

  5. Nosta taikina ylös ja laita se varovasti kummankin käden rystysten päälle. Pyöritä taikinaa ja anna painovoiman venyttää se ympyräksi. Venytä taikinaa lisää alustalla ja tee pintaan kuopat sormenpäillä jättäen noin 1 cm:n reunan.

  6. Levitä tomaattikastiketta pizzan reunaan asti ja voitele pizzan reunat oliiviöljyllä. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Viimeistele pizza mozzarellalla ja basilikalla ja paista vielä 10 minuuttia.