Välineet
Ainekset
1 rkl oliiviöljyä
1/2 yksi keltasipuli pilkottuna
2 pilkottuja valkosipulinkynsiä
to taste merisuolaa
125 ml ketsuppia
60 ml 60 ml liha- tai kanalientä (tarvittaessa enemmän)
4 rkl Dijon-sinappia
4 rkl Worcestershire-kastiketta
3 rkl fariinisokeria
3 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 tl jauhettua juustokuminaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli ja suola, ja paista niitä kannen alla välillä sekoittaen noin kahdeksan minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät ja muuttuvat kullanruskeaksi. Poista levyltä ja anna jäähtyä.
Lisää sipuliseos, ketsuppi, lihaliemi, sinappi, Worcestershire-kastike, fariinisokeri, etikka, soijakastike, kumina ja pippuri KitchenAid ARTISAN Power Plus -tehosekoittimen kannuun. Kiinnitä kansi ja valitse tehosekoittimen keittoasetus. Sekoita aineksia, kunnes kone sammuu automaattisesti.
Voit myös yhdistää aineksia tehosekoittimessa ohjeiden mukaisesti, kiinnittää kannen ja kääntää säätimen nopeudelle 1. Kiihdytä nopeutta vähitellen keskinopeuteen (nopeus 10 tai 11). Sekoita, kunnes seos on täysin sileää ja höyryä on noussut noin 2–3 minuutin ajan.
Voit halutessasi mukauttaa kastikkeen paksuutta lisäämällä lientä. Tarjoile heti tai siirrä kastike ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa korkeintaan kaksi viikkoa tai pakastimessa korkeintaan kolme kuukautta.
Tee oma versiosi lisäämällä tai vähentämällä sinappia, etikkaa tai sokeria.