emeagif
Skip the navigation

Perusteet: crème anglaise

KitchenAid Chef

Tämä klassinen vaniljakastike on loistava lisä mihin tahansa lämpimään tai kylmään jälkiruokaan. Valmista etukäteen ja säilytä jääkaapissa korkeintaan 3 päivän ajan.

cremeanglaise_thumbnail.jpg

Perusteet: crème anglaise

KitchenAid Chef

Tämä klassinen vaniljakastike on loistava lisä mihin tahansa lämpimään tai kylmään jälkiruokaan. Valmista etukäteen ja säilytä jääkaapissa korkeintaan 3 päivän ajan.

Välineet

HandMixer
Valmistelu
10min
Ruoanlaitto
7min
Yhteensä
17min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

250 ml vispikermaa

70 ml täysmaitoa

1 vaniljatanko

3 munankeltuainen

40 g hienoa sokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita kerma, maito, vaniljansiemenet ja vaniljatanko paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä. Anna kiehua hiljalleen ja nosta pois liedeltä.

  2. Laita munankeltuaiset ja sokeri kulhoon. Sekoita nopeudella 7, kunnes seos on hyvin vaaleaa ja vispilät muodostavat sen pintaan kuvioita, kun niitä nostetaan.

  3. Tiputa nopeus 1:een ja kaada kuuma maito hitaasti keltuaisseoksen sekaan.

  4. Kaada vaniljakastike takaisin pannulle ja vatkaa keskilämmöllä vähintään 7 minuuttia tai kunnes crème anglaise kerrostuu lusikan selkäpuolelle. Käytä heti tai säilytä jääkaapissa korkeintaan 3 päivän ajan.