Perusteet: crème anglaise
Tämä klassinen vaniljakastike on loistava lisä mihin tahansa lämpimään tai kylmään jälkiruokaan. Valmista etukäteen ja säilytä jääkaapissa korkeintaan 3 päivän ajan.
Perusteet: crème anglaise
Tämä klassinen vaniljakastike on loistava lisä mihin tahansa lämpimään tai kylmään jälkiruokaan. Valmista etukäteen ja säilytä jääkaapissa korkeintaan 3 päivän ajan.
Välineet
Ainekset
250 ml vispikermaa
70 ml täysmaitoa
1 vaniljatanko
3 munankeltuainen
40 g hienoa sokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Laita kerma, maito, vaniljansiemenet ja vaniljatanko paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä. Anna kiehua hiljalleen ja nosta pois liedeltä.
Laita munankeltuaiset ja sokeri kulhoon. Sekoita nopeudella 7, kunnes seos on hyvin vaaleaa ja vispilät muodostavat sen pintaan kuvioita, kun niitä nostetaan.
Tiputa nopeus 1:een ja kaada kuuma maito hitaasti keltuaisseoksen sekaan.
Kaada vaniljakastike takaisin pannulle ja vatkaa keskilämmöllä vähintään 7 minuuttia tai kunnes crème anglaise kerrostuu lusikan selkäpuolelle. Käytä heti tai säilytä jääkaapissa korkeintaan 3 päivän ajan.