Perusteet: crème brûlée
Nappaa lusikka ja riko tämän herkullisen vanukasjälkiruoan päällä olevan sulaneen sokerin pinta.
Perusteet: crème brûlée
Nappaa lusikka ja riko tämän herkullisen vanukasjälkiruoan päällä olevan sulaneen sokerin pinta.
Välineet
Ainekset
5 munankeltuaista
100 g + 6 rkl hienoa sokeria
450 ml vispikermaa
150 ml täysmaitoa
1 vaniljatanko
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää keltuaiset ja 100 grammaa hienoa sokeria lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita minuutin ajan nopeudella 1.
Lämmitä kerma, maito ja vanilja. Anna seoksen levätä, kunnes pinnan kuplat ovat hävinneet.
Lisää kermaseos vatkattuihin keltuaisiin nopeudella 1 sekoittaen.
Täytä uunin kestävät annosvuoat ja asettele ne puoliksi kuumalla vedellä täytetylle pellille. Paista tunnin ajan 100 asteessa 1h ja jäähdytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Ripottele ruokalusikallinen sokeria crème brûléen päälle ja karamelisoi se kaasupolttimella.