Perusteet: hieno murotaikina (pâte sablée)
Hieno leivonnaistakina, joka murenee kuin hiekka ja jota käytetään taikinapohjien tekemiseen.
Välineet
Ainekset
Annos
120 g
kylmää voita
90 g
tomusokeria
4
munankeltuaista
270 g
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita jauhot ja tomusokeri taikinavatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon.
Sekoita nopeudella 1 täyteläiseksi seokseksi.
Lisää neljä munankeltuaista ja jatka nopeudella 6. Sekoita, kunnes munankeltuaiset ovat sekoittuneet voiseokseen.
Laske nopeus asetukseen 1 ja lisää jauhot ja suola. Sekoita taikinaksi.
Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi, ennen kuin kaulit sen tasaisella alustalla.
Käytä kaulittua taikinaa torttupohjiin. Paista reseptin ohjeiden mukaisesti.