Skip the navigation

Perusteet: hieno murotaikina (pâte sablée)

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basics: pâte sablee

Hieno leivonnaistakina, joka murenee kuin hiekka ja jota käytetään taikinapohjien tekemiseen.

Duration
Yhteensä10min
Valmistelu10min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

120 g

kylmää voita

90 g

tomusokeria

4

munankeltuaista

270 g

vehnäjauhoja

1 tl

suolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita jauhot ja tomusokeri taikinavatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon.

  2. Sekoita nopeudella 1 täyteläiseksi seokseksi.

  3. Lisää neljä munankeltuaista ja jatka nopeudella 6. Sekoita, kunnes munankeltuaiset ovat sekoittuneet voiseokseen.

  4. Laske nopeus asetukseen 1 ja lisää jauhot ja suola. Sekoita taikinaksi.

  5. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi, ennen kuin kaulit sen tasaisella alustalla.

  6. Käytä kaulittua taikinaa torttupohjiin. Paista reseptin ohjeiden mukaisesti.