Skip the navigation

Perusteet: italialaiset marengit

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basics: Italian meringue
Perusteet: italialaiset marengit

Tämä kiiltävä marenki toimii hyvin voikreemikuorrutteena tai ruskistettuna piiraiden päällä.

Duration
Yhteensä40min
Valmistelu25min
Ruoanlaitto15min

Välineet

HAND_MIXERHAND_MIXER

Ainekset

300 g

hienoa sokeria

150 g

vettä

4

valkuaista

1/2

sitruuna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Sekoita 300 grammaa sokeria ja 150 grammaa vettä kattilassa. Keitä hiljalleen keskilämmöllä sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Älä sekoita siirappia enää tämän jälkeen.

  2. Vinkki: jos sokeri alkaa kiteytyä kattilan reunaan, pyyhkäise sokeri siirapin joukkoon kostean pullasudin avulla.

  3. Keitä 100-asteiseksi. Kun tämä lämpötila on saavutettu, pidä siirappi kuumalla levyllä ja ala käsitellä munanvalkuaisia.

  4. Laita 4 munanvalkuaista ja sitruunamehu sekoituskulhoon ja vispaa nopeudella 3, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja.

  5. Keitä siirappi 121-asteiseksi.

  6. Kaada siirappi varovasti munanvalkuaisten joukkoon samalla kun vispaat seosta nopeudella 3. Jatka vispaamista noin 6 minuutin ajan, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää ja täysin jäähtynyttä.

  7. Käytä marenkia kuorrutepohjana, paista se uunissa tai viimeistele sillä kakut ja tortut.