Perusteet: italialaiset marengit
Tämä kiiltävä marenki toimii hyvin voikreemikuorrutteena tai ruskistettuna piiraiden päällä.
Perusteet: italialaiset marengit
Tämä kiiltävä marenki toimii hyvin voikreemikuorrutteena tai ruskistettuna piiraiden päällä.
Välineet
Ainekset
300 g hienoa sokeria
150 g vettä
4 valkuaista
1/2 sitruuna
Vaiheittaiset ohjeet
Sekoita 300 grammaa sokeria ja 150 grammaa vettä kattilassa. Keitä hiljalleen keskilämmöllä sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Älä sekoita siirappia enää tämän jälkeen.
Vinkki: jos sokeri alkaa kiteytyä kattilan reunaan, pyyhkäise sokeri siirapin joukkoon kostean pullasudin avulla.
Keitä 100-asteiseksi. Kun tämä lämpötila on saavutettu, pidä siirappi kuumalla levyllä ja ala käsitellä munanvalkuaisia.
Laita 4 munanvalkuaista ja sitruunamehu sekoituskulhoon ja vispaa nopeudella 3, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja.
Keitä siirappi 121-asteiseksi.
Kaada siirappi varovasti munanvalkuaisten joukkoon samalla kun vispaat seosta nopeudella 3. Jatka vispaamista noin 6 minuutin ajan, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää ja täysin jäähtynyttä.
Käytä marenkia kuorrutepohjana, paista se uunissa tai viimeistele sillä kakut ja tortut.