Skip the navigation

Perusteet: makea murotaikina (pâte sucrée)

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basics: pâte sucrée

Makea murotaikina, jotka käytetään kermatäytteisiin torttuihin, piiraisiin tai keksitaikinoihin.

Duration
Yhteensä10min
Valmistelu10min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

250 g

vehnäjauhoja

150 g

tomusokeria

1 tl

suolaa

125 g

kylmää voita

1

kananmuna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää jauhot, tomusokeri, suola ja voi taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon.

  2. Sekoita nopeudella 1 murenevaksi seokseksi.

  3. Lisää kananmuna ja vatkaa, kunnes taikina alkaa muodostua.

  4. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 2 tunniksi, ennen kuin kaulit sen jauhotetulla alustalla.

  5. Painele taikina leivontavuokaan ja jäähdytä vielä 15 minuuttia, ennen kuin paistat sen reseptin ohjeiden mukaisesti. Käytä kermatäytteisiin torttuihin ja piiraisiin.