Skip the navigation

Perusteet: murotaikina (pâte brisée)

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basics: pâte brisée

Perinteinen ilmava ranskalainen taikina, jota käytetään piiraiden, paistosten ja galette-piirakoiden tekemiseen.

Duration
Yhteensä10min
Valmistelu10min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

600 g

vehnäjauhoja

2 tl

suolaa

300 g

kylmää voita

135 ml

jäävettä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita jauhot, suola ja kylmä voi taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon.

  2. Sekoita nopeudella 1, kunnes voi on hajonnut pieniksi kokkareiksi.

  3. Lisää seokseen kylmää vettä ja sekoita nopeasti nopeudella 1, kunnes taikina muodostuu. Lopeta sekoittaminen heti, jotta taikinasta tulee kevyt ja ilmavan rapea.

  4. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi, ennen kuin kaulit sen tasaisella alustalla.

  5. Käytä kaulittua taikinaa piiraiden, paistosten ja galette-piirakoiden tekemiseen. Paista reseptin ohjeiden mukaisesti.