Perusteet: perunamuusi
Täyteläinen, kermainen ja hyvin maustettu perunamuusi on lohturuokien aatelia.
Perusteet: perunamuusi
Täyteläinen, kermainen ja hyvin maustettu perunamuusi on lohturuokien aatelia.
Välineet
Ainekset
1,5 kg jauhoisia perunoita
4 tl suolaa
3 tl mustapippuria
2 tl muskottipähkinää
150 g voita
250 ml piimää
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori perunat ja laita ne kylmään veteen. Kiehauta vesi ja keitä perunoita 35 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Kaada vesi pois ja siirrä perunat taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon.
Lisää suola, mustapippuri ja muskottipähkinä ja sekoita nopeudella 2, kunnes perunat ovat hajonneet.
Lisää voi ja kaada joukkoon piimää. Sekoita, kunnes voi ja piimä ovat sekoittuneet hyvin ja muusi on tasaista. Älä sekoita liikaa, jotta perunoista ei tule liimamaisia.
Valinnainen: ripottele päälle rouhittua voissa paistettua leipää ja tuoreita yrttejä.