Skip the navigation

Perusteet: ragu

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basics: ragu

Tämä italialainen klassikko miellyttää varmasti kaikkia ruokailijoita, ja se sopiikin tarjottavaksi kaikenlaisiin tilaisuuksiin.

Duration
Yhteensä2h55
Valmistelu15min
Ruoanlaitto2h40

Välineet

FOOD_PROCESSORFOOD_PROCESSOR

Ainekset

Annos

3

sipulia

2 vartta

selleriä

5

porkkanaa

1 kg

pala naudanlihaa

1 tl

suolaa

1 tl

pippuri

5 rkl

oliiviöljyä

70 g

tomaattipyrettä

800 g

tomaattimurskaa

250 ml

punaviiniä

250 ml

kasvislientä

1

bouquet garni -maustekimppu

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuori sipulit ja porkkanat. Kiinnitä kuutiointilevy monitoimikoneeseen ja käytä laitetta nopeudella 1. Kuutioi sipuli, selleri ja porkkanat syöttämällä ne syöttöputkeen.

  2. Mausta liha pippurilla ja suolalla. Kuumenna padassa kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja ruskista naudanliha öljyssä. Siirrä liha lautaselle.

  3. Kuumenna jäljelle jäänyt oliiviöljy. Kuullota kuutioituja vihanneksia 5 minuutin ajan. Laita naudanliha takaisin pataan ja lisää tomaattitahna, tomaattimurska, punaviini, kasvisliemi, valkosipulinkynnet ja bouquet garni -maustekimppu. Aseta kansi padan päälle ja anna kiehua hiljalleen yhden tunnin ajan.

  4. Ota naudanliha pois kastikkeesta ja silppua se haarukalla. Laita silputtu naudanliha takaisin kastikkeeseen ja hauduta ilman kantta vielä 30 minuuttia.

  5. Tarjoile pastan ja raastetun parmesaanin kera.