Skip the navigation

Perusteet: ranskalaiset marenkikeksit

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
frenchmeringuecookies_thumbnail.jpg

Nämä ranskalaiset marenkikeksit ovat jokaisen juhlapöydän kaunistus.

Duration
Yhteensä1h25
Valmistelu25min
Ruoanlaitto1h

Välineet

HandMixerHandMixer

Ainekset

110 g

munanvalkuaisia

1/4 tl

viinikiveä

1/4 tl

suolaa

190 g

hienoa sokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita munanvalkuaiset, viinikivi ja suola kulhoon. Valitse 6-nopeuksisesta sähkövatkaimesta nopeus 3 ja vispaa 4 minuuttia, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja.

  2. Vaihda nopeuteen 2 ja lisää hieno sokeri vähitellen.

  3. Lisää nopeutta asetukseen 5 ja vispaa 12–15 minuuttia, kunnes seokseen muodostuu kiinteitä huippuja. Hiero marenkia käsilläsi varmistaaksesi, että kaikki sokeri on liuennut.

  4. Siirrä marenkiseos pursotinpussiin,j ossa on 1,5 senttimetrin tähtimäinen suutin.

  5. Laita leivinpaperi leivinpellille. Pursota 4 senttimetrin levyisiä marenkeja leivinpaperille.

  6. Paista yhden minuutin ajan 100-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.

  7. Annan marenkien levätä vielä tunti uunissa, ennen kuin otat ne ulos.

  8. Valinnainen: kasta marengit sulatettuun rubysuklaaseen.