Skip the navigation

Perusteet: tuulihattutaikina

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basics: choux pastry

Voit täyttää nämä kevyet ja ilmavat leivonnaiset makealla tai suolaisella täytteellä.

Duration
Yhteensä55min
Valmistelu25min
Ruoanlaitto30min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

115 g

voita

110 ml

vettä

110 ml

maitoa

1/4 tl

suolaa

1 rkl

sokeria

125 g

vehnäjauhoja

4 + 1

kananmunaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää voi, vesi, maito, suola ja sokeri kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä. Kun maitoseos alkaa kiehua, laske lämpöä ja lisää jauhot.

  2. Poista kattila lämmöltä ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Pane kattila takaisin lämmölle ja jatka sekoittamista, kunnes taikina muodostaa kalvon kattilan pohjaan ja kylkiin.

  3. Siirrä taikina vatkainlisäosalla varustetun yleiskoneen kulhoon ja anna levätä 5 minuutin ajan.

  4. Nosta nopeus asetukseen 4 ja lisää neljä kananmunaa yksitellen, kunnes ne ovat sekoittuneet ja taikina on kiiltävä ja helposti pursotettava. Vinkki: kun nostat vatkainlisäosan suoraan ylös taikinasta, taikinan pitäisi muodostaa V-muoto.

  5. Laita leivinpaperi uunipellille ja kostuta leivinpaperi pullasudilla. Näin tuulihattutaikinan pinnasta tulee rapea.

  6. Pursota tuulihattutaikina leivinpellille. Kostuta etusormesi vedessä ja tasoita taikinan pinta.

  7. Sekoita kananmuna ruokalusikalliseen vettä ja voitele taikina kananmunavedellä.

  8. Paista 20 minuuttia 200 asteessa. Laske lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia.

  9. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana. Odota 20 minuuttia paiston jälkeen, ennen kuin avaat uunin luukun. Siirrä taikina sitten metalliritilälle.

  10. Täytä tuulihatut kreemillä, kermavaahdolla tai haluamallasi täytteellä.