Skip the navigation

Perusteet: voitaikina

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basics: puff pastry

Rapea, kevyt ja monikäyttöinen taikina, josta voidaan tehdä niin makeita kuin suolaisiakin leivonnaisia.

Duration
Yhteensä40min
Valmistelu40min

Välineet

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ainekset

Annos

500 g

vehnäjauhoja

600 g

kylmää voita, kuutioituna

10 g

hienoa sokeria

1 tl

suolaa

200 ml

jääkylmää vettä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää jauhot, 100 grammaa kylmää kuutioitua voita, sokeri, suola ja kylmä vesi taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon. Aseta nopeudeksi 1 ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia.

  2. Muotoile taikina suureksi suorakulmioksi ja pane se jääkaappiin 2 tunniksi.

  3. Litistä kaulimella 500 grammaa voita suorakaiteen muotoon siten, että se on kooltaan 2/3 taikinan koosta. Laita jääkaappiin 2 tunniksi.

  4. Aseta voi taikinan päälle, taita taikina voin päälle ja paina reunat kiinni. Kauli taikinaa pituussuunnassa, kunnes se on kooltaan kaksinkertainen. Taita taikina kolmeen osaan ja nipistä reunat kiinni. Jäähdytä jääkaapissa 2 tuntia.

  5. Toista viimeisimmät vaiheet (kauli, taita, nipistä, jäähdytä) vielä viidesti.

  6. Taikina on nyt valmis käytettäväksi makeissa ja suolaisissa leivonnaisissa. Voitaikina säilyy pakastimessa 6 kuukauden ajan.