Pikkuiset pinaattifrittatat
Kasvislounas, josta lapsetkin pitävät.
Välineet
Ainekset
Annos
2 rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
100 g
baby pinaattia silputtuna
4
isoa kananmunaa
2 rkl
maitoa
60 g
cheddaria
2 rkl
silputtua ruohosipulia
1/2 tl
suolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori sipuli ja pilko neljään osaan.
Kiinnitä viipalointi- ja raastinlisäosa yleiskoneeseen. Raasta sipuli nopeudella 4.
Lämmitä oliiviöljyä isolla pannulla keskilämmöllä.
Lisää sipulit pannulle ja kuullota 2 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja hieman läpikuultavia.
Lisää pinaatti ja kuullota minuutti. Ota pannu pois levyltä ja anna jäähtyä.
Raasta cheddarjuusto viipalointi- ja raastinlisäosalla kulhoon nopeudella 4. Lisää kananmunat, maito, suola ja ruohosipuli.
Kiinnitä lankavispilä yleiskoneeseen ja vatkaa 4-nopeudella 90 sekuntia. Lisää sipulit ja pinaatti ja sekoita hämmennysnopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin.
Voitele 6-koloinen muffinivuoka ja kaada iso lusikallinen taikinaa muffinikoloihin.
Paista 20 minuuttia 170-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Frittatat ovat valmiit, kun ne ovat hyytyneet eivätkä hytky.