Skip the navigation

Pistaasipesto

KitchenAid Chef

Kauniin vihreä pähkinäinen kastike, joka on valmistettu pistaasipähkinöistä ja persiljasta ja maustettu sitruunalla ja parmesaanijuustolla.

PISTACHIO PESTO

Pistaasipesto

KitchenAid Chef

Kauniin vihreä pähkinäinen kastike, joka on valmistettu pistaasipähkinöistä ja persiljasta ja maustettu sitruunalla ja parmesaanijuustolla.

Välineet

Blender
Valmistelu
10min
Yhteensä
10min
Annos
8
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

150 g kuorittuja pistaasipähkinöitä

35 g persiljan lehtiä

2 valkosipulinkynsi

1 tl hienoa merisuolaa

1 tl vastajauhettua pippuria

180 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä

3 rkl vastapuristettua sitruunamehua

60 g parmesaania, hienona raasteena

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita pistaasipähkinät tehosekoittimeen ja sekoita sykäystoiminnolla noin 10 sekuntia, kunnes seos on karkeaa jauhetta.

  2. Lisää persiljan lehdet ja hennot varret, valkosipulinkynnet, suolaa, pippuria, sitruunanmehua, parmesaanijuustoa ja oliiviöljyä. Sekoita aineksia nopeudella 2 noin 20–30 sekuntia, kunnes seos on tasaista. Kaada kulhoon tarjoiltavaksi heti tai tiiviillä kannella varustettuun säilytysastiaan tarjoiltavaksi myöhemmin.

  3. Vinkki: Ota pois jääkaapista puoli tuntia ennen tarjoilua. Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon tai pakastettuna noin kuukauden.