Skip the navigation

Pistaasipesto

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
PISTACHIO PESTO

Kauniin vihreä pähkinäinen kastike, joka on valmistettu pistaasipähkinöistä ja persiljasta ja maustettu sitruunalla ja parmesaanijuustolla.

Duration
Yhteensä10min
Valmistelu10min

Välineet

BlenderBlender

Ainekset

Annos

150 g

kuorittuja pistaasipähkinöitä

35 g

persiljan lehtiä

2

valkosipulinkynsi

1 tl

hienoa merisuolaa

1 tl

vastajauhettua pippuria

180 ml

ekstra-neitsytoliiviöljyä

3 rkl

vastapuristettua sitruunamehua

60 g

parmesaania, hienona raasteena

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita pistaasipähkinät tehosekoittimeen ja sekoita sykäystoiminnolla noin 10 sekuntia, kunnes seos on karkeaa jauhetta.

  2. Lisää persiljan lehdet ja hennot varret, valkosipulinkynnet, suolaa, pippuria, sitruunanmehua, parmesaanijuustoa ja oliiviöljyä. Sekoita aineksia nopeudella 2 noin 20–30 sekuntia, kunnes seos on tasaista. Kaada kulhoon tarjoiltavaksi heti tai tiiviillä kannella varustettuun säilytysastiaan tarjoiltavaksi myöhemmin.

  3. Vinkki: Ota pois jääkaapista puoli tuntia ennen tarjoilua. Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon tai pakastettuna noin kuukauden.