Skip the navigation

Pizza bianca

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Pizza bianca

Paras koskaan tekemäsi valkoinen pizza.

Duration
Yhteensä1h35
Valmistelu1h15
Ruoanlaitto20min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

450 g

00-jauhoja

50 g

durumjauhoja

3 rkl

oliiviöljyä

6 g

kuivahiivaa

1 tl

sokeria

3/4 tl

suolaa

300 ml

kädenlämpöistä vettä

240 g

ricottaa

200 g

raastettua mozzarellaa

50 g

raastettua parmesaania

75 g

parmankinkkua

25 g

rukolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita hiiva yleiskoneen kulhoon. Kaada päälle haaleaa vettä. Sekoita haarukalla, kunnes hiiva on liuennut ja vaahtoaa.

  2. Lisää kulhoon jauhot, durumjauhot, sokeri, suola ja oliiviöljy.

  3. Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku.

  4. Sekoita minuutin ajan nopeudella 2, kunnes tahmeaa taikinaa alkaa muodostua.

  5. Vaivaa taikinaa vielä 8 minuuttia nopeudella 2. Taikinan pitäisi olla sileää ja pehmeää.

  6. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan.

  7. Muotoile palat palloksi työntämällä varovasti keskiosasta ylöspäin ja puristamalla pohjasta.

  8. Laita jauhotetulle alustalle ja sivele päälle hieman oliiviöljyä.

  9. Peitä kostealla liinalla ja anna taikinan levätä vielä 45 minuuttia.

  10. Nosta taikina ylös ja laita se varovasti kummankin käden rystysten päälle. Pyöritä taikinaa ja anna painovoiman venyttää se ympyräksi. Venytä taikinaa lisää alustalla ja tee pintaan kuopat sormenpäillä jättäen noin 1 cm:n reunan. 

  11. Laita ricotta, parmesaanijuusto ja puolet raastetusta mozzarellasta pieneen yleiskoneen kulhoon.

  12. Kiinnitä vatkain. Sekoita 1-nopeudella 30 sekuntia.

  13. Levitä juustoseos pizzojen reunaan asti.

  14. Lisää parmankinkku. Viimeistele lopulla raastetulla mozzarellalla.

  15. Voitele pizzan reunat oliiviöljyllä. Paista 200 asteessa noin 15–20 minuuttia.

  16. Laita päälle rucolaa ja tarjoile heti.