Skip the navigation

Possukevätkääryleet

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
porkbellyspringrolls_wallpaper.jpg

Paistetusta possun kyljestä valmistetut kevätkääryleet ovat rapeita, suolaisia suupaloja, joissa on ripaus makeutta.

Duration
Yhteensä40min
Valmistelu20min
Ruoanlaitto20min

Välineet

FoodProcessorFoodProcessor

Ainekset

Annos

1

kevätkääryletaikinapakkaus, 22 cm

350 g

porsaan kylkeä 2,5 cm:n kuutioina

1/2 (280 g)

vihreää kaalia tai savoijinkaalia

2

kuorittuja porkkanoita

1 rkl

osterikastiketta

1 rkl

valkoista raesokeria

2 rkl

soijakastiketta

1 tl

seesamiöljyä

1 tl

kosher-suolaa

200 g

mungopavun ituja

50 g

hienonettua ruohosipulia

1,5 tl

valkopippuria

1 tl

maissitärkkelystä

1 rkl

vettä

paistamista varten

öljyä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Reseptistä tulee noin 30 kevätkäärylettä.

  2. Poista kaalin ydin ja viipaloi 5 cm:n viipaleiksi. Kiinnitä monitoimikoneeseen käännettävä raastinlevy korkeimpaan asentoon. Sulje ja lukitse kansi, valitse nopeus 2 ja silppua kaali syöttöpainimen avulla. Tee seuraavaksi sama porkkanalle. (Voit tarvittaessa leikata porkkanat pituussuunnassa, jotta ne mahtuvat läpi helpommin. Älä paina aineksia läpi väkisin.) Siirrä seos työkulhosta suureen kulhoon. Siirrä sivuun.

  3. Kiinnitä neliterä monitoimikoneeseen. Lisää kuutioitu porsaanliha kulhoon, lukitse kansi ja hienonna liha sykäystoimintoa käyttäen. Käytä sykäystä, kunnes porsaanliha on hienoksi kuutioitua.

  4. Kuumenna wokkipannu ja lisää 1 rkl öljyä. Lisää jauhettu sianliha kuumalle pannulle ja paista 1 minuutti. Lisää kaali ja porkkana ja sekoita ne keskenään, lisää sitten osterikastike, soijakastike, sokeri, seesamiöljy ja suola pannulle ja sekoita. Jatka kypsennystä vielä muutama minuutti, kunnes suurin osa kosteudesta on haihtunut, lisää sitten pavunversot ja kypsennä nopeasti ennen ruohosipulin lisäämistä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Poista pannu levyltä.

  5. Irrota taikinakääreet toisistaan ja peitä ne kostealla paperilla kuivumisen estämiseksi. Kokoa kevätkääryle asettamalla taikinalevy puhtaalle työtasolle eteesi vinoneliön muotoon siten, että yksi kulma osoittaa suoraan sinuun päin. Lusikoi noin 1 ½–2 ruokalusikallista täytettä 2 cm taikinan alakulman yläpuolelle ja levitä täyte tasaiseen vaakasuoraan linjaan. (Jätä täytteen ja taikinan reunojen väliin 2 cm tilaa.) Taita lähin kulma ylöspäin täytteen päälle ja sitten vasen ja oikea kulma täytteen päälle. Jatka rullaamista poispäin itsestäsi ja rullaa mahdollisimman tiukasti, jotta täyte pysyy sisällä. Kun taikina on valmis, kostuta sormesi ja kostuta sillä taikinan reunat, jotta saat ne suljettua täysin. Aseta kevätkääryleet sivuun ja peitä ne muovikelmulla, jotta ne eivät kuivu.

  6. Lisää 8 cm öljyä puhtaalle wokkipannulle kevätkääryleiden paistamista varten ja kuumenna se noin 190-asteiseksi. Kun öljy on kuumaa, pudota varovasti muutama kevätkääryle kerrallaan öljyyn ja paista, kunnes pinta on kullanruskea. Tarkkaile lämpöä ja säädä sitä tarvittaessa, jotta lämpötila pysyy sopivana seuraavia eriä varten. Nosta kevätkääryleet paperilla vuoratulle lautaselle.

  7. Tarjoile kevätkääryleet heti haluamasi dippikastikkeen kanssa.

  8. Vinkki: Dippikastike: 1 osa soijakastiketta, 1 osa riisiviinietikkaa, hieman chili crisp -kastiketta ja ripaus seesaminsiemeniä. Sekoita hyvin.