Pulled pork -nachot
Värikkäät ja täynnä makua olevat pulled pork -nachot ovat maukas kesäinen ruoka, joka on mukava nauttia yhdessä läheisten kanssa!
Välineet
Ainekset
Annos
80 g
paprikajauhetta
30 g
vaaleanruskeaa sokeria
10 g
hienoa sokeria
40 g
suolaa
20 g
mustapippuria
2 rkl
sipulirouhetta
2 rkl
valkosipulijauhetta
2 rkl
jauhettua juustokuminaa
1 rkl
cayennepippuria
1 kg
porsaan niskaa tai lapaa
150 g
maissilastuja
80 g
kevätsipulia
1 rkl
silputtua korianteria
1
punasipuli
50 g
ranskankermaa
1
avokado, viipaloituna
1
jalapeno, viipaloituna
Vaiheittaiset ohjeet
Näin teet marinadin: sekoita kulhossa paprikajauhe, fariinisokeri, hieno sokeri, suola, mustapippuri, sipulirouhe, valkosipulijauhe, jauhettu juustokumina ja cayennepippuri.
Hiero marinadi porsaan niskaan tai lapaan. Laita liha uunivuokaan ja paista noin 3 tuntia 135 asteessa, kunnes lihan lämpötila on 70 °C. Ota liha uunista. Laita lihasta valuneet nesteet sivuun. Kääri liha alumiinifolioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä 2 tuntia, kunnes lihan lämpötila on 90 °C. Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 1 tunnin ajan.
Laita liha vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 1, kunnes liha on silputtu. Lisää lihasta valunut neste (voit käyttää myös bbq-kastiketta).
Asettele maissilastut lautaselle. Viipaloi kevätsipuli ja ripottele maissilastujen päälle. Lisää silputtua korianteria, punasipulia, ranskankermaa sekä avokado- ja jalapeño-viipaleita. Levitä silputtua porsaanlihaa maissilastuille. Jäljelle jäänyttä lihaa voi säilyttää jääkaapissa 3 päivää tai pakastimessa 6 kuukautta.