Skip the navigation

Pulled pork -nachot

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
pulledporknachos_thumbnail.jpg

Värikkäät ja täynnä makua olevat pulled pork -nachot ovat maukas kesäinen ruoka, joka on mukava nauttia yhdessä läheisten kanssa!

Duration
Yhteensä5h25
Valmistelu25min
Ruoanlaitto5h

Välineet

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ainekset

Annos

80 g

paprikajauhetta

30 g

vaaleanruskeaa sokeria

10 g

hienoa sokeria

40 g

suolaa

20 g

mustapippuria

2 rkl

sipulirouhetta

2 rkl

valkosipulijauhetta

2 rkl

jauhettua juustokuminaa

1 rkl

cayennepippuria

1 kg

porsaan niskaa tai lapaa

150 g

maissilastuja

80 g

kevätsipulia

1 rkl

silputtua korianteria

1

punasipuli

50 g

ranskankermaa

1

avokado, viipaloituna

1

jalapeno, viipaloituna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Näin teet marinadin: sekoita kulhossa paprikajauhe, fariinisokeri, hieno sokeri, suola, mustapippuri, sipulirouhe, valkosipulijauhe, jauhettu juustokumina ja cayennepippuri.

  2. Hiero marinadi porsaan niskaan tai lapaan. Laita liha uunivuokaan ja paista noin 3 tuntia 135 asteessa, kunnes lihan lämpötila on 70 °C. Ota liha uunista. Laita lihasta valuneet nesteet sivuun. Kääri liha alumiinifolioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä 2 tuntia, kunnes lihan lämpötila on 90 °C. Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 1 tunnin ajan.

  3. Laita liha vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 1, kunnes liha on silputtu. Lisää lihasta valunut neste (voit käyttää myös bbq-kastiketta).

  4. Asettele maissilastut lautaselle. Viipaloi kevätsipuli ja ripottele maissilastujen päälle. Lisää silputtua korianteria, punasipulia, ranskankermaa sekä avokado- ja jalapeño-viipaleita. Levitä silputtua porsaanlihaa maissilastuille. Jäljelle jäänyttä lihaa voi säilyttää jääkaapissa 3 päivää tai pakastimessa 6 kuukautta.