Skip the navigation

Puolalaiset täytetyt kaalikääryleet

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Polish Stuffed Cabbage Rolls
Puolalaiset täytetyt kaalikääryleet

Nämä puolalaiset täytetyt kaalikääryleet ovat ihanan runsas ja maukas herkkuateria, joka tarjoillaan tomaattikastikkeen kera.

Duration
Yhteensä1h20
Valmistelu25min
Ruoanlaitto55min

Välineet

STAND_MIXERSTAND_MIXER
MEAT_GRINDERMEAT_GRINDER

Ainekset

Annos

500 g

porsaanlapaa, kuutioituna ja jäähdytettynä

250 g

basmatiriisiä, keitettynä ja jäähdytettynä

6 kpl

suuria savoijinkaalin lehtiä

500 g

tomaattipyreetä

500 ml

kasvis- tai kanalientä

1 tl

suolaa

1/2 tl

pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä yleiskoneeseen lihapuristinlisävaruste. Jauha porsaanlapaa nopeudella 4.

  2. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen. Yhdistä porsaanlihaan keitetty riisi, 1/2 teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallista pippuria ja sekoita nopeudella 4. Jos haluat tarkistaa maun, muotoile lihaseoksesta pieni pihvi, paista se pannulla ja maista.

  3. Kalttaa kaalinlehtiä kiehuvassa vedessä suuressa kattilassa, kunnes ne ovat pehmeitä. Jos kaalinlehdissä on paksuja suonia, ohenna niitä pienellä veitsellä.

  4. Taputtele kaalinlehdet kuiviksi talouspaperilla. Jaa lihaseos kuuteen osaan. Muotoile ne pitkulaisiksi lihapulliksi ja kääri ne tiukasti kaalinlehtiin.

  5. Sekoita tomaattipyree ja liemi kattilassa. Mausta 1/2 teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella pippuria ja asettele kaalikääryleet tiiviisti kattilan pohjalle. Kiehauta keskilämmöllä, laita kansi kattilan päälle ja hauduta miedolla lämmöllä noin 45–60 minuuttia, kunnes kaali on pehmeää. Älä sekoita tai siirtele kaalikääryleitä liikaa kypsennyksen aikana. Jos kastiketta on liikaa, voit poistaa kattilan kannen kypsennyksen aikana, jotta osa nesteestä haihtuu.

  6. VINKKI: Koristele hienonnetulla persiljalla tai tillillä ja tarjoile perunamuusin kanssa.