Skip the navigation

Ranskalainen jouluhalko

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - French Christmas log

Valmista näyttävä jouluhalko juhlapöytään.

Duration
Yhteensä1h7
Valmistelu1h
Ruoanlaitto7min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

4

eroteltua kananmunaa

100 g

hienoa sokeria

40 g

vehnäjauhoja

50 g

tummaa kaakaojauhetta

1 tl

leivinjauhetta

1/4 tl

suolaa

240+160 g

vispikermaa

175 g

tummaa suklaata

1 tl

vaniljauutetta

1,5 rkl

voita

125 g + lisää keittiöpyyhkeen päälle

tomusokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita munanvalkuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Vatkaa nopeudella 10, kunnes vaahto alkaa muodostaa kiinteitä, kuohkeita huippuja. Siirrä sivuun.

  2. Laita munankeltuaiset ja hieno sokeri lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 4, kunnes seos muuttuu väriltään vaaleaksi ja kuohkeaksi.

  3. Lisää jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi.

  4. Lisää yksi suuri nokare valkuaisvaahtoa keltuaisseokseen. Sekoita 2-nopeudella minuutin ajan.

  5. Taikina on nyt hieman juoksevampaa. Sekoita loppu valkuaisvaahto seokseen käsin.

  6. Levitä taikina silikoniselle leivonta-alustalle (20 cm x 30 cm) ja paista 7 minuuttia 220 ºC:een esilämmitetyssä uunissa.

  7. Torttupohja on valmis, kun se on kokonaan paistunut, mutta pinta tuntuu pehmeältä koskettaessa.

  8. Ripottele runsaasti tomusokeria puhtaalle, kuivalle keittiöpyyhkeelle.

  9. Siirrä torttupohja pyyhkeen päälle ja poista silikoninen leivonta-alusta. Kääri torttu rullaksi ja anna sen jäähtyä kokonaan.

  10. Kuumenna 240 grammaa vispikermaa. Yhdistä erillisessä kulhossa suklaa, vaniljauute ja voi.

  11. Kaada kuuma kerma niiden päälle. Sekoita, kunnes ainesosat ovat sulaneet ja sekoittuneet tasaisesti keskenään. Anna jäähtyä kokonaan.

  12. Laita loppu kerma lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää tomusokeri ja vatkaa 8-nopeudella kuohkeaksi vaahdoksi.

  13. Rullaa torttupohja auki ja levitä kermavaahto sen päälle. Kääri torttu jälleen rullaksi, tällä kertaa ilman pyyhettä.

  14. Kuorruta jouluhalko suklaakuorrutteella ja koristele oman makusi mukaan.