Ratatouille makkaran ja tomaattikermakastikkeen kera
Ranskalainen ruoka italialaisella twistillä ei voi olla huono idea.
Ratatouille makkaran ja tomaattikermakastikkeen kera
Ranskalainen ruoka italialaisella twistillä ei voi olla huono idea.
Välineet
Ainekset
1/2 munakoiso
1 kesäkurpitsaa
1 kesäkurpitsaa
3 Roma-tomaatteja
8 ruusukaalia
1 punasipulia
5 valkosipulinkynttä
10 parsaa
2 rkl oliiviöljyä
450 g italialaista makkaraa
60 ml valkoviiniä
450 ml tomaattikastiketta
2 rkl oreganoa
1 tl punaisia chilihiutaleita
235 ml ruokakermaa
170 g raastettua mozzarellaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 175°C:een.
Kiinnitä monitoimikoneeseen viipalointiterä ja kiinnitä kansi. Käytä suurta nopeutta ja laita munakoiso, kesäkurpitsat, Roma-tomaatit ja ruusukaalit syöttöputkeen. Viipaloi kaikki vihannekset syöttöpainimen avulla. Pidä ruusukaalit erillään ja siirrä kaikki sivuun.
Silppua mozzarella pienellä nopeudella raastinterää käyttäen ja laita sivuun.
Kuumenna paistinpannu ja lisää makkara, kypsennä perusteellisesti ja poista pannulta.
Lisää paistinpannulle oliiviöljyä. Lisää sitten kuutioitu punasipuli ja parsa, hienonnettu valkosipuli sekä ruusukaalit ja kypsennä keskilämmöllä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä (noin 5–7 minuuttia). Lisää vihannesten joukkoon makkaraa ja lorauta pannulle viiniä. Lisää tomaattikastike, kerma, basilika, oregano ja punaiset chilihiutaleet ja kypsennä, kunnes nesteen määrä on puolittunut (noin 15 minuuttia).
Kokoa italialainen makkaraseos paksupohjaisen pyöreän vuoan pohjalle. Aloita ulkoreunalta ja levitä munakoiso, kesäkurpitsat ja tomaatit ympyrän muotoon makkaraseoksen päälle. Peitä vihannekset juustolla ja paista 20 minuuttia.