emeagif
Skip the navigation

Välineet

CoffeeMachine
Valmistelu
25min
Yhteensä
25min
Annos
1
Vaikeustaso
Intermediate
BrownSugarIcedOatMilk_wallpaper.jpg

Ravistettu jääespresso fariinisokerilla ja kauramaidolla

KitchenAid Chef

Ilahduta makunystyröitäsi tällä upealla makeutta ja suolaisuutta yhdistelevällä juomalla.

Välineet

CoffeeMachine
Valmistelu
25min
Yhteensä
25min
Annos
1
Vaikeustaso
Intermediate

Ainekset

115 g fariinisokeri

125 ml vettä

1/2 tl vaniljauutetta

hyppysellinen suolaa

2 annosta espressoa

125 ml kaura maitoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Mittaa vesi ja fariinisokeri pieneen kattilaan.

  2. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos alkaa sakeutua, noin 9–10 minuutin ajan.

  3. Poista liedeltä ja sekoita joukkoon vanilja ja suola.

  4. Anna jäähtyä.

  5. Valmista tuplaespresso haluamaasi kuppiin.

  6. Anna espresson jäähtyä 5–10 minuuttia ennen kaura maitoa lisäämistä cocktailsekoittimeen.

  7. Lisää kaksi teelusikallista fariinisokerisiirappia ja ravista 30 sekunnin ajan.

  8. Täytä korkea lasi jäillä ja kaada latte jäiden päälle.

  9. Lisää taipuisa pilli.