Ravistettu jääespresso fariinisokerilla ja kauramaidolla
Ilahduta makunystyröitäsi tällä upealla makeutta ja suolaisuutta yhdistelevällä juomalla.
Välineet
Ainekset
Annos
115 g
fariinisokeri
125 ml
vettä
1/2 tl
vaniljauutetta
hyppysellinen
suolaa
2 annosta
espressoa
125 ml
kaura maitoa
Vaiheittaiset ohjeet
Mittaa vesi ja fariinisokeri pieneen kattilaan.
Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos alkaa sakeutua, noin 9–10 minuutin ajan.
Poista liedeltä ja sekoita joukkoon vanilja ja suola.
Anna jäähtyä.
Valmista tuplaespresso haluamaasi kuppiin.
Anna espresson jäähtyä 5–10 minuuttia ennen kaura maitoa lisäämistä cocktailsekoittimeen.
Lisää kaksi teelusikallista fariinisokerisiirappia ja ravista 30 sekunnin ajan.
Täytä korkea lasi jäillä ja kaada latte jäiden päälle.
Lisää taipuisa pilli.