Skip the navigation

Red velvet -kakku

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Red velvet cake

Kaunis red velvet -kakku on kuorrutettu helppotekoisella tuorejuustokuorrutteella.  

Duration
Yhteensä55min
Valmistelu20min
Ruoanlaitto35min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

180 g

jauhoja

25 g

kaakaojauhetta

1/4 tl

suolaa

36 ml

piimää

3 tl

punaista elintarvikeväriä

185 g + 75 g kuorrutukseen

suolaamatonta voita

200 g

vaaleanruskeaa sokeria

3

kananmunaa

1 tl

omenaviinietikkaa

1/2 tl

ruokasoodaa

120 g

tuorejuustoa

450 g

tomusokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita voi ja sokeri yleiskoneen kulhoon. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 6 ja sekoita, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

  2. Lisää munat ja jatka sekoittamista nopeudella 6.

  3. Lisää väriaine piimään ja sekoita. Lisää seos kulhoon.

  4. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kaakaojauhe.

  5. Lisää omenaviinietikka ja puolet kuivista aineksista taikinaan ja sekoita 30 sekuntia nopeudella 2. Lisää loput kuivat ainekset ja jatka sekoittamista vielä minuutti nopeudella 2.

  6. Kaada taikina läpimitaltaan 24 cm:n kakkuvuokaan ja paista uunissa 35 minuuttia 170 asteessa.

  7. Laita kuorrutetta varten voi ja tuorejuusto yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen ja sekoita 1 minuutti nopeudella 8. Kiinnitä koneeseen siivilä, vaihda nopeudelle 4 ja kaada tomusokeri siivilän läpi kulhoon.

  8. Leikkaa kakku kahdeksi kerrokseksi.

  9. Laita alin kerros kakkuvadille tai tarjoilulautaselle. Levitä tasainen kuorrutekerros pohjan päälle. Aseta toinen kerros pohjakerroksen päälle ja levitä loput kuorrutteesta kakun päälle.