Skip the navigation

Röstiperunat

KitchenAid Chef

Nämä rapeat pannulla paistetut röstiperunat maistuvat parhaiten ranskankerman ja tuoreiden yrttien kera.

Import-Recipe - Potato latkes

Röstiperunat

KitchenAid Chef

Nämä rapeat pannulla paistetut röstiperunat maistuvat parhaiten ranskankerman ja tuoreiden yrttien kera.

Välineet

FoodProcessor
Valmistelu
15min
Ruoanlaitto
15min
Yhteensä
30min
Annos
6
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

4 isoa perunaa

1 sipuli

1 kananmuna

200 ml kasviöljyä

150 g ranskankermaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Pese ja kuori vihannekset. Kiinnitä 2,1 litran monitoimikoneeseen käännettävä keskikokoinen viipalointi-/raastinlevy (raastinpuolella). Raasta perunoita ja sipulia nopeudella 1.

  2. Laita raastetut vihannekset kulhon ylle asetetun siivilän päälle ja paina vihanneksia pienellä lautasella. Aseta purkki tai jokin painava esine lautasen päälle, jotta neste puristuu pois. Laita jääkaappiin 1–2 tunniksi. Kun neste on valutettu vihanneksista, heitä niistä puristunut neste pois. Kulhon pohjalle kertyy tärkkelystä. Lisää raastetut vihannekset tärkkelykseen ja sekoita seokseen muna.

  3. Kuumenna kasviöljy pannulla. Röstiperunat paistetaan runsaassa öljyssä, joten pannulla tulee olla 0,5–1 cm öljyä. Muotoile pannukakut pannulla kauhan tai ison lusikan avulla. Paista, kunnes röstiperunat ovat kullanruskeita molemmilta puolilta. Käännä niitä paiston puolivälissä. Nosta röstiperunat pannulta ja laita ne talouspaperien päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Tarjoile röstiperunat lämpiminä sekä ranskankermalla, suolalla ja tuoreilla yrteillä maustettuina.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Upea talviale