Ruskistetut porkkanat vaahterasiirappiglaseerauksella
Lisää vihanneksia ateriaasi tällä lisukkeella.
Ruskistetut porkkanat vaahterasiirappiglaseerauksella
Lisää vihanneksia ateriaasi tällä lisukkeella.
Välineet
Ainekset
500 g porkkanoita
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1 tl suolaa
1/2 tl pippuria
50 ml vaahterasiirappia
6 vartta timjamia
3 valkosipulinkynttä
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori porkkanat. Syötä ne säädettävällä viipalointiterällä varustetun monitoimikoneen syöttösuppiloon.
Lämmitä oliiviöljy ja voi isolla pannulla keskilämmöllä. Lisää porkkanaviipaleet ja mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista 10 minuuttia keskilämmöllä, kunnes porkkanoiden reunat saavat kullanruskean värin.
Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää ne pannulle. Irrota timjamista mahdollisimman paljon lehtiä vetämällä timjaminvartta yhteen puristetun peukalon ja etusormen välistä. Lisää timjami pannulle. Kaada vaahterasiirappi sekaan. Anna kiehua hiljalleen keskilämmöllä 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja siirappi karamellisoitunut.