Skip the navigation

Sacherkakku

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Sachertorte

Tämä överi suklaakakku on maailmankuulu ja hyvästä syystä!

Duration
Yhteensä1h20
Valmistelu40min
Ruoanlaitto40min

Välineet

HandMixerHandMixer

Ainekset

Annos

150 g

tomusokeria

325 g

voita kuutioituna

9

kananamunaa

200 g

tummaa suklaata sulatettuna

210 g

vehnäjauhoja

50 g

hienoa sokeria

225 g

tummaa suklaata pilkottuna

2 rkl

maissisiirappia

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää kulhoon tomusokeri ja 225 g voita ja sekoita pienellä nopeudella. Nosta nopeutta suureen nopeuteen ja sekoita, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

  2. Lisää yhdeksän munankeltuaista yksitellen. Sekoita, kunnes kaikki keltuaiset ovat sekoittuneet. Lisää sulatettu suklaa ja jauhot ja sekoita.

  3. Sekoita munanvalkuaiset ja hieno sokeri suurella nopeudella, kunnes seokseen muodostuu kiinteitä huippuja. Kääntele munanvalkuaiset suklaataikinan sekaan.

  4. Kaada kakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 40 minuuttia 170 asteessa. Anna jäähtyä ritilällä. Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se puoliksi ja levitä aprikoosihilloa molemmille puolikkaille. Aseta puolikkaat taas päällekkäin.

  5. Sulata suklaa ja 100 g voita mikroaaltouunin kestävässä kulhossa. Sekoita maissisiirappi joukkoon.

  6. Kaada suklaakuorrute kakun päälle ja levitä, kunnes kakku on joka puolelta kuorrutettu. Koristele pilkotuilla pähkinöillä ja anna asettua huoneenlämmössä.