Säkenöivä mansikkasorbetti
Tämä klassisen kesäinen samppanjan ja mansikoiden yhdistelmä on täynnä poreilevaa kesätunnelmaa.
Säkenöivä mansikkasorbetti
Tämä klassisen kesäinen samppanjan ja mansikoiden yhdistelmä on täynnä poreilevaa kesätunnelmaa.
Välineet
Ainekset
550 g perattuja mansikoita
2 rkl + 125 g sokeria eroteltuna
1/2 sitruunan kuori
2 rkl sitruunamehua
200 g glukoosia
ripaus suolaa
350 ml samppanjaa tai proseccoa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita KitchenAid-jäätelökulho pakastimeen 24 tunniksi.
Laita mansikat, 2 ruokalusikallista sokeria, sitruunankuorta ja sitruunamehu tehosekoittimeen ja sekoita korkealla nopeudella 30 sekunnin ajan.
Kiinnitä vispilälisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Kaada mansikkasose sekoituskulhoon ja lisää jäljellä oleva sokeri, glukoosi ja suola.
Vaihda sekoitusnopeudeksi 4 ja vatkaa, kunnes seos on yhtenäinen, noin minuutin ajan. Vähennä nopeutta sekoitusnopeudelle ja lisää samppanja (tai prosecco) vatkaten, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet.
Kaada seos kulhoon, peitä muovikelmulla ja anna jäähtyä vähintään kaksi tuntia.
Kun olet valmis tekemään jäätelön, ota jäätelökulho pakastimesta ja lukitse se paikalleen yleiskoneeseen. Kiinnitä sekoitin kulhoon ja kaada sinne laventelikastikepohja. Lukitse yleiskoneen varsi paikoilleen, valitse sekoitusnopeus ja aseta ajastin 20 minuuttiin.
Kun sorbetti on sekoitettu, lusikoi se kulhosta ilmatiiviiseen astiaan ja laita pakastimeen 6–8 tunniksi.