Skip the navigation

Sitrusyrttisuolalla kuorrutettu kala

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Herb salt crusted fish recipes

Kalan kypsentäminen näyttävässä suolakuoressa paistaen tarjoaa mahdollisuuden yhdistää siihen sitrushedelmien pirteitä makuja.

Duration
Yhteensä50min
Valmistelu15min
Ruoanlaitto35min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

1,2 kg

karkeahkoa tai hiutalemaista merisuolaa

150 ml

vettä

2

limettiä

1

sitruuna

1

greippiä

kourallinen

tilliä

kourallinen

tuoretta rakuunaa

1

chili

1

kokonainen kala (kuten napsija, meriahven tai kultaotsa-ahven), perattuna ja suomustettuna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita suola taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Raasta limetin, sitruunan ja greipin kuorta suolan sekaan. Hienonna kourallinen tilliä ja lisää se myös suolan sekaan. Kaada joukkoon vesi. Sekoita vähintään kaksi minuuttia nopeudella 1. Suolaseoksen koostumuksen tulee muistuttaa kosteaa hiekkaa. Lisää tarvittaessa hieman enemmän vettä.

  2. Ripottele kerros suolaa uunipellille ja laita kala suolan päälle. Viipaloi sitrushedelmiä ja asettele viipaleita sekä tuoretta rakuunaa ja chiliviipaleita kalan sisälle. Peitä kala jäljelle jääneellä suolalla ja paina se tiukasti kiinni. Koko kalan tulisi olla paksun suolakerroksen peittämä.

  3. Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Riko suolakuori lusikan selkäpuolella. Varmista ennen syömistä paistolämpömittarilla, että kalan sisälämpötila on 65 °C.

  4. Vinkki: Jos käytät hienoa suolaa karkean suolan sijaan, korvaa vesi yhtä suurella määrällä munanvalkuaisia.