Skip the navigation

Sitruuna-piimäpannukakut

KitchenAid Chef

Nämä kevyet ja ilmavat sitruunantuoksuiset pannukakut ovat varma valinta sunnuntaiaamiaiselle.

LEMON BUTTERMILK PANCAKES

Sitruuna-piimäpannukakut

KitchenAid Chef

Nämä kevyet ja ilmavat sitruunantuoksuiset pannukakut ovat varma valinta sunnuntaiaamiaiselle.

Välineet

HandMixer
Valmistelu
10min
Kohotusaika
10min
Ruoanlaitto
20min
Yhteensä
40min
Annos
14
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

180 g vehnäjauhoja

35 g kidesokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1/4 tl hienoa merisuolaa

1/4 tl muskottipähkinää

320 ml huoneenlämpöistä piimää

2 huoneenlämpöistä kananmunaa

55 g suolatonta voita sulatettuna

1 tl vaniljauutetta

1 rkl sitruunan kuorta

2 munanvalkuaista

55 g suolaamatonta voita

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, suola, ja muskottipähkinä suureen sekoituskulhoon. Kiinnitä sähkövatkaimeen turbovatkaimet. Laske vispilä kuivien ainesten sekaan ja aseta nopeudeksi 2. Sekoita noin 10 sekuntia, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Sammuta yleiskone.

  2. Lisää piimä, kokonaiset kananmunat, sulatettu voi, vanilja ja sitruunankuori kuiviin aineksiin. Aseta vatkain takaisin kulhoon. Valitse nopeus 2 ja sekoita noin 30 sekuntia, kunnes taikina on tasaista. Sammuta yleiskone ja irrota turbovatkaimet.

  3. Lisää munanvalkuaiset keskikokoiseen sekoituskulhoon. Kiinnitä sähkövatkaimeen lankavispilälisävaruste. Laske vispilä kananmunien sekaan ja aseta yleiskone nopeudelle 7. Vatkaa minuutin ajan tai kunnes vaahdosta alkaa muodostua pehmeitä huippuja. Sammuta yleiskone.

  4. Kääntele munanvalkuaiset varovasti lastalla pannukakkutaikinan sekaan, jotta ne sekoittuvat kevyesti. Älä sekoita taikinaa liikaa: siihen pitäisi jäädä munanvalkuaiskokkareita!

  5. Laita taikina jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi. Kun taikina lepää, esilämmitä keittotaso (joko sähkögrilli lämmitettynä 160ºC:een, tai suuri valurautapannu lämmitettynä keskilämmölle). Lisää ruokalusikallinen voita ja sulata se pannulla.

  6. Kaada pannulle taikinaympyröitä. Paista, kunnes pohjat ovat ruskistuneet tasaisesti ja taikinan pinnalle ilmestyy kuplia, eli noin 3 minuuttia. Käännä pannukakut ja jatka kypsentämistä, kunnes ne ovat kullanruskeita toiselta puolelta, eli vielä 1,5–2 minuuttia. Ota valmiit pannukakut pois pannulta ja paista loput taikinasta. Lisää tarvittaessa voita, jotta voit rasvata pannun.

  7. Vinkki: Tarjoile vaahterasiirapin, tuoreiden marjojen tai sitruunatahnan kanssa.