Skip the navigation

Sitruunaiset mansikkahillomunkit

KitchenAid Chef

Kotitekoisten munkkien tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Nämä sitruunalla maustetut mansikkahillomunkit vievät kielen mennessään.

Import-Recipe - Lemon Scented Strawberry Jam Doughnuts

Sitruunaiset mansikkahillomunkit

KitchenAid Chef

Kotitekoisten munkkien tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Nämä sitruunalla maustetut mansikkahillomunkit vievät kielen mennessään.

Välineet

FoodProcessor
Valmistelu
20min
Kohotusaika
3h
Ruoanlaitto
30min
Yhteensä
3h50
Annos
6
Vaikeustaso
Vaativa

Ainekset

180 ml maitoa

6 g aktiivista kuivahiivaa

440 g vehnäjauhoja

265 g + 1 rkl kidesokeria

85 g voita

1 iso kananmuna

1 tl sitruunamehua

1 tl sitruunankuorta

1/2 tl suolaa

1 1/4 l rypsiöljyä

500 g mansikkahilloa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Mittaa maito mikronkestävään lasiseen mittakuppiin ja lämmitä kädenlämpöiseksi (ei liian kuumaksi), noin 30 sekuntia. Lisää 1 ruokalusikallinen sokeria ja hiiva, sekoita vispilällä kevyesti. Odota kunnes hiiva aktivoituu ja alkaa vaahdota, noin 3–5 minuuttia.

  2. Kiinnitä taikinakoukku KitchenAidin 3,1 litran monitoimikoneeseen. Lisää 410 grammaa jauhoja, 65 grammaa sokeria, voi, muna, sitruunamehu, sitruunan kuorta ja suolaa. Sulje kansi ja käytä laitetta hitaalla nopeudella. Sekoita seosta noin minuutin ajan. Poista sitten syöttöputki ja lisää loput 30 grammaa jauhoja laitetta pysäyttämättä. Anna laitteen vaivata taikinaa vielä 3–4 minuuttia tai kunnes se on tasaista ja pehmeää.

  3. Voitele suuri kulho öljyspraylla. Poista taikina koneesta, tee siitä tasainen pallo ja aseta kulhoon. Peitä kulho tiiviisti muovikääreellä ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, noin 2 tuntia.

  4. Muotoile munkit. Valmistele suuri uunipelti vuoraamalla se muovikelmulla. Kun taikina on kohonnut, siirrä se puhtaalle työtasolle ja painele litteäksi. Muotoile taikinasta noin 40 cm x 12 cm kokoinen suorakulmio. Jaa taikina pituussuunnassa kahteen yhtä suureen osaan ja leikkaa molemmat 12 palaan. Vaivaa/pyöritä taikinapalat tasaisiksi, hieman golf-palloa suuremmiksi palloiksi. Asettele taikinapallot pellille niin, että niiden ympärille jää hyvin tilaa kohoamiselle. Kun taikinapallot ovat valmiit, peitä uunipelti muovikelmulla ja anna pallojen kohota lämpimässä kaksinkertaisiksi tai noin tunnin ajan.

  5. Paista munkit. Kuumenna rypsiöljy 4 litran kattilassa 175-asteiseksi. Kun öljy lämpenee, valmistele erillinen uunipelti tai -ritilä vuoraamalla se kahdella kerroksella talouspaperia ja aseta se hellan viereen. Kaada 2,5 desilitraa sokeria kulhoon ja aseta se pellille. Paista munkit osissa kullankeltaisiksi (noin 2 minuuttia per puoli) ja käännä kerran. Nosta munkit reikäkauhalla kattilasta paperilla vuoratulle pellille. Anna munkkien jäähtyä hetki ja pyörittele sitten kidesokerissa.

  6. Täytä munkit. Kun kaikki munkit on pyöritelty sokerissa, täytä pursotinpussi hillolla. Tee munkin kylkeen reilun sentin viilto terävällä veitsellä, aseta pursotin reikään ja täytä munkki hillolla.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Upea talviale