Skip the navigation

Sitruunatorttu

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Lemon tart

Sitruunatorttu

KitchenAid Chef

Välineet

StandMixer
Valmistelu
30min
Kohotusaika
3h
Ruoanlaitto
25min
Yhteensä
3h55
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

250 g vehnäjauhoja

190 g hienoa sokeria

5 g suolaa

125 g huoneenlämpöistä voita

4 kananmunaa

120 ml sitruunamehua

1 sitruunan raastettu kuori

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää yleiskoneen kulhoon 250 grammaa jauhoja, 40 grammaa sokeria ja suolaa. Kiinnitä taikinavatkain.

  2. Käytä yleiskonetta nopeudella 2, kunnes kuivat aineet ovat sekoittuneet. Lisää 125 grammaa voita ja 1 kananmuna. Sekoita, kunnes taikina on murenevaista.

  3. Kumoa taikina jauhotetulle pinnalle ja kauli, kunnes taikina on noin 0,75 cm:n paksuinen.

  4. Painele kaulittu taikina voideltuun piirakkavuokaan ja tee pohjaan reikiä haarukalla, jotta se paistuisi tasaisesti.

  5. Paista pohjaa 20–25 minuuttia 200-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Anna jäähtyä kokonaan.

  6. Kaada loput sokerit, munat ja sitruunamehu kaksikerroksiseen kattilaan* ja vispaa jatkuvasti. *Aseta kuumaa kestävä kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä.

  7. Vatkaa käsin, kunnes seos on riittävän paksua. Seoksesta pitäisi jäädä selkeä merkki lusikkaan, kun vedät sormen lusikan kuperan puolen yli.

  8. Siivilöi seos verkkosiivilän läpi taikinavatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon.

  9. Lisää voikuutiot ja sitruunankuori samalla kun vatkaat nopeudella 2. Sekoita, kunnes voi on täysin sulautunut seokseen ja tahna näyttää samettisen pehmeältä.

  10. Peitä lämmin sitruunatahna muovikääreellä, jottei pinta pääse kuivahtamaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  11. Täytä torttupohja sitruunatahnalla ja tasoita metallilastalla tai lusikan selkäpuolella. Laita jääkaappiin 3 tunniksi. Koristele makusi mukaan ennen tarjoilua.