Välineet
Ainekset
450 g nostatusainetta sisältävää jauhoa
75 g hienoa sokeria
1 tl suolaa
100 g voita kuutioituna
150 ml kirnupiimää
2 rkl maitoa
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee 12 skonssia.
Lisää jauhot, hieno sokeri, suola ja voi taikinavatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon.
Sekoita nopeudella 1, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet ja voi on herneenkokoisina kokkareina.
Sammuta yleiskone ja valuta piimä kulhoon. Sekoita nopeudella 1, kunnes taikina pysyy kasassa.
Siirrä karkea taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa 6–10 kertaa. Taputtele taikina käsin noin 4 cm:n paksuiseksi.
Jauhota skonssimuotti ja leikkaa sillä taikinasta skonsseja. Siirrä skonssit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kokoa käsin jäljelle jäänyt taikina ja leikkaa siitä loput skonssit.
Voitele skonssit maidolla ja paista niitä 15 minuuttia (tai kunnes ne ovat kullanruskeita) 200-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.