Soba-nuudelit
Kun olet kerran tehnyt näitä itse, kaupan soba-nuudelit saavat jäädä hyllyyn!
Soba-nuudelit
Kun olet kerran tehnyt näitä itse, kaupan soba-nuudelit saavat jäädä hyllyyn!
Välineet
Ainekset
400 g tattarijauhoja
110 g + hieman ripoteltavaksi vehnäjauhoja
300 ml jääkylmää vettä
Vaiheittaiset ohjeet
Aseta molemmat jauhot yleiskoneen kulhoon, jossa on vatkain. Käännä nopeus asentoon 1 ja lisää vettä hitaasti, kunnes taikina on murumaista. Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku ja vaivaa taikinaa 1 minuutin ajan tai kunnes taikina on tasaista. Jos taikina on liian kovaa, lisää ruokalusikallinen vettä. Jos taikina ei pysy koossa, voit lisätä siihen jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan.
Kiinnitä KitchenAid-pastamankeli yleiskoneeseen säätönuppi asennossa 1. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja litistä osat. Aseta yleiskoneen nopeudeksi 2 ja syötä litistetty taikina mankelin läpi. Ripottele taikinalevyjen päälle hieman jauhoja, peitä ne ja siirrä sivuun. Kiinnitä spagettileikkuri. Syötä taikinalevyt leikkuriin, joka leikkaa niistä soba-nuudeleita. Aseta soba-nuudelit suurelle lautaselle ja jatka, kunnes kaikki taikinalevyt on käsitelty.
Lämmitä suuri kattilallinen suolattua vettä kiehuvaksi. Täytä suuri kulho vedellä ja jäällä kypsennettyjen nuudelien jäähdyttämistä varten. Tiputa nuudelit varovasti kiehuvaan veteen ja sekoita reikäkauhalla, jotta ne erottuvat toisistaan. Keitä 1 minuutti. Nosta nuudelit pois kauhalla ja siirrä ne jääveteen. Poista nuudelit jäävedestä ja siirrä sivuun. Toista toimenpide jäljellä olevien nuudelien kanssa.