Skip the navigation

Sokerikakku mascarponekuorrutuksella

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Sponge cake with mascarpone frosting
Sokerikakku mascarponekuorrutuksella

Tämä mascarponella kuorrutettu sokerikakku on kutsujen kohokohta.

Duration
Yhteensä50min
Valmistelu20min
Ruoanlaitto30min

Välineet

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ainekset

Annos

300 g

pehmeää voita

300 g

hienoa sokeria

6

kananmunaa vatkattuna

300 g

nostatusainetta sisältäviä jauhoja siivilöityinä

1,5 tl

leivinjauhetta

160 g

mascarponejuustoa

160 ml

vispikermaa

50 g

tomusokeria

300 g

vadelmia

4

marenkia

5

syötäviä kukkia

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita pehmeä voi ja hieno sokeri vatkainlisäosalla varustetun yleiskoneen kulhoon ja vatkaa nopeudella 6, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa.

  2. Kiinnitä roiskesuoja yleiskoneen kulhoon. Lisää vatkatut kananmunat, siivilöity nostatusainetta sisältävä jauho sekä leivinjauhe. Sekoita hetken nopeudella 4, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

  3. Voitele ja vuoraa kaksi pyöreää 20 senttimetrin kokoista kakkuvuokaa leivinpaperilla. Jaa taikina kahteen vuorattuun kakkuvuokaan ja tasoita pinnat.

  4. Paista 25–30 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa 10 minuutin ajan. Irrota kakut vuoista metalliritilälle ja anna niiden jäähtyä kokonaan.

  5. Laita mascarponejuusto, vispikerma ja tomusokeri lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Vispaa nopeudella 4, kunnes kuorrutus on tasainen ja siihen muodostuu huippuja. Levitä mascarponekuorrutusta yhdelle kakulle ja asettele pinnalle vadelmia. Levitä mascarponekuorrutusta toiselle kakulle ja aseta toinen kakku ensimmäisen päälle. Asettele päälle hedelmiä, marenkeja ja syötäviä kukkia.