Sokerikakku mascarponekuorrutuksella
Tämä mascarponella kuorrutettu sokerikakku on kutsujen kohokohta.
Sokerikakku mascarponekuorrutuksella
Tämä mascarponella kuorrutettu sokerikakku on kutsujen kohokohta.
Välineet
Ainekset
300 g pehmeää voita
300 g hienoa sokeria
6 kananmunaa vatkattuna
300 g nostatusainetta sisältäviä jauhoja siivilöityinä
1,5 tl leivinjauhetta
160 g mascarponejuustoa
160 ml vispikermaa
50 g tomusokeria
300 g vadelmia
4 marenkia
5 syötäviä kukkia
Vaiheittaiset ohjeet
Laita pehmeä voi ja hieno sokeri vatkainlisäosalla varustetun yleiskoneen kulhoon ja vatkaa nopeudella 6, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa.
Kiinnitä roiskesuoja yleiskoneen kulhoon. Lisää vatkatut kananmunat, siivilöity nostatusainetta sisältävä jauho sekä leivinjauhe. Sekoita hetken nopeudella 4, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Voitele ja vuoraa kaksi pyöreää 20 senttimetrin kokoista kakkuvuokaa leivinpaperilla. Jaa taikina kahteen vuorattuun kakkuvuokaan ja tasoita pinnat.
Paista 25–30 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa 10 minuutin ajan. Irrota kakut vuoista metalliritilälle ja anna niiden jäähtyä kokonaan.
Laita mascarponejuusto, vispikerma ja tomusokeri lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Vispaa nopeudella 4, kunnes kuorrutus on tasainen ja siihen muodostuu huippuja. Levitä mascarponekuorrutusta yhdelle kakulle ja asettele pinnalle vadelmia. Levitä mascarponekuorrutusta toiselle kakulle ja aseta toinen kakku ensimmäisen päälle. Asettele päälle hedelmiä, marenkeja ja syötäviä kukkia.