Sokerivohvelit
Nämä tahmeat vohvelit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina ja kuumina.
Sokerivohvelit
Nämä tahmeat vohvelit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina ja kuumina.
Välineet
Ainekset
85 ml kädenlämpöistä maitoa
8 g kuivahiivaa
225 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
15 g vaniljasokeria
100 g pehmeää voita
100 g raesokeria
75 g tomusokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee 10 vohvelia.
Vispaa hiiva maidon sekaan ja anna seoksen levätä lämpimässä paikassa 10 minuuttia.
Kiinnitä yleiskoneeseen siivilä ja vaaka -lisävaruste. Siivilöi jauhot, suola ja vaniljasokeri kulhoon sekoittaen samalla nopeudella 2.
Lisää kananmuna ja pehmennyt voi kuiviin aineksiin ja sekoita taikinakoukulla nopeudella 2, kunnes muodostuu pehmeää ja joustavaa taikinaa. Peitä kulho puhtaalla liinalla ja anna taikinan levätä lämpimässä 30 minuuttia. Taikinan pitäisi kasvaa noin neljänneksellä alkuperäisestä koostaan.
Lisää raesokeri kohonneen taikinan sekaan ja sekoita hetki nopeudella 1, kunnes sokeri on sekoittunut taikinaan kunnolla. Jaa taikina kymmeneen yhtä suureen osaan ja pyöritä ne palloiksi. Ripottele päälle tomusokeria.
Paista vohveleita esilämmitetyllä, voidellulla vohveliraudalla keskilämmöllä noin neljän minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita ja karamellisoituneita.