Spagettia mustekala-katkarapumuhennoksen kera
Spagetin valmistaminen pastapuristimella on todella hauskaa. Tässä reseptissä spagettiin yhdistetään herkullinen kalakastike.
Spagettia mustekala-katkarapumuhennoksen kera
Spagetin valmistaminen pastapuristimella on todella hauskaa. Tässä reseptissä spagettiin yhdistetään herkullinen kalakastike.
Välineet
Ainekset
150 (+ lisää valmistukseen) g vehnäjauhoja
1 keskikokoinen kananmuna
250 g mustekalaa
150 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä
80 g tomaattimurskaa
1/2 lasillinen valkoviiniä
10 g basilikaa
1/2 silputtu sipuli
2 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä
ripaus merisuolaa
ripaus mustapippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Ruskista sipulit paistinpannulla öljyssä, lisää joukkoon mustekala ja viini ja anna nesteen haihtua. Lisää joukkoon tomaattimurska, suola ja pippuri. Vähennä lämpöä ja anna paistua 15 minuutin ajan.
Kun keität kastiketta, laita munat, jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.
Ota taikina pois kulhosta ja jaa se pieniin noin saksanpähkinän kokoisiin osiin.
Liitä spagettilevyllä varustettu pastapuristin yleiskoneeseen. Käynnistä yleiskone nopeudella 8–10 taikinan kosteuden mukaan.
Syötä saksanpähkinän kokoiset taikinapallot yläosan suppiloon ja leikkaa sitten pasta haluttuun pituuteen käyttämällä keinuvaa vaijerivartta.
Laita spagetti jauhotetulle liinalle tasaisena ja anna kuivua useiden minuuttien ajan ennen käyttöä. Voit myös käyttää KitchenAidin pastan kuivaustelinettä.
Kun pasta on kuivumassa, lisää katkaravut kastikkeeseen, vähennä lämpöä ja ruskista 3 minuutin ajan.
Keitä spagetti suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä, kuivaa hyvin ja siirrä paistinpannuun kastikkeen joukkoon.
Sekoita hyvin minuutin ajan, jaa neljälle lautaselle ja lisää päälle rucolaa ja halutessasi raastettua sitruunankuorta.