Skip the navigation

Speculoos-tiramisu

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
speculoostiramisu thumbnail

Olemme piristäneet perinteistä tiramisureseptiä emmekä malta odottaa, että pääset maistamaan tätä herkkua!

Duration
Yhteensä6h30
Valmistelu20min
Ruoanlaitto10min
Kohotusaika6h

Välineet

CoffeeMachineCoffeeMachine
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

6

munankeltuaista

250 g

mascarponea

190 ml

vispikermaa

200 g

hienoa sokeria

20

speculaas-keksit

400 ml

espressoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Reseptistä tulee neljä annosta.

  2. Lisää munankeltuaiset ja puolet sokerista kattilaan. Laita kattila toisen, höyryävää vettä sisältävän kattilan päälle. Vatkaa parin minuutin ajan, kunnes sokeri on liuennut ja seos on paksuuntunut. Tämä kestää noin 10 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä 15 minuuttia.

  3. Lisää seos vispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää mascarpone ja sekoita hetki nopeudella 2, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Siirrä sivuun.

  4. Lisää vispikerma toiseen yleiskoneen kulhoon. Vatkaa kermaa nopeudella 8, kunnes vaahtoon muodostuu pehmeitä huippuja. Lisää vähitellen loput sokerista ja vatkaa, kunnes vaahdosta muodostuu jäykkiä huippuja. Lisää mascarponeseokseen ja sekoita hetken nopeudella 1, kunnes ainekset ovat sekoittuneet juuri ja juuri.

  5. Valmista 400 ml espressoa KitchenAidin espressokoneella.

  6. Lisää lusikallinen mascarponevaahtoa lasien pohjalle. Dippaa speculaas-keksejä kahvissa ja lisää mascarponevaahtoon. Lusikoi keksien päälle mascarponevaahtoa ja lisää keksejä. Lisää vielä kerros vaahtoa ja anna jäykistyä jääkaapissa vähintään kuuden tunnin ajan.

  7. Ripottele päälle keksimuruja ja tuoreita mansikoita.