Suklaamousse kikherneliemestä
Älä enää heitä kikhernelientä hukkaan, vaan tee siitä sen sijaan herkullista ja kuohkeaa suklaamoussea.
Suklaamousse kikherneliemestä
Älä enää heitä kikhernelientä hukkaan, vaan tee siitä sen sijaan herkullista ja kuohkeaa suklaamoussea.
Välineet
Ainekset
160 g tummaa suklaata
250 g kikhernelientä
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl vaniljauutetta
Vaiheittaiset ohjeet
Pilko tumma suklaa ja laita se kulhoon. Sulata suklaa vesihauteessa. Laita sivuun ja anna jäähtyä 10 minuuttia.
Lisää kikherneliemi vispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 10, kunnes vaahtoon alkaa muodostua kiinteitä, kuohkeita huippuja. Lisää vaahterasiirappi ja vaniljauute ja sekoita nopeasti, jotta ainekset sekoittuvat.
Kääntele sulatettu suklaa varovasti lastalla kikherneliemen sekaan. Siirrä suklaamousse laseihin tai pieniin kulhoihin ja jäähdytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Viimeistele annos kermavaahdolla ja syötävillä kukilla.