Suolainen porkkana-kookosmaitopannacotta
Tämä mielenkiintoinen kasvisalkuruoka vaikuttaa ensi näkemältä jälkiruoalta, ja sen tekeminen on todella hauskaa.
Suolainen porkkana-kookosmaitopannacotta
Tämä mielenkiintoinen kasvisalkuruoka vaikuttaa ensi näkemältä jälkiruoalta, ja sen tekeminen on todella hauskaa.
Välineet
Ainekset
50 ml kookosmaitoa
75 ml maitoa
75 g baby-porkkanoita
35 g kuorittua kookosta
5 g liivatelehteä
1/2 lime
10 g korianteria
2 rkl auringonkukkaöljyä
ripaus merisuolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita kookos- ja tavallinen maito kulhoon ja lisää joukkoon suolaa ja pippuria. Lämmitä seos mikrossa, mutta älä anna sen kiehua.
Liota liivatelehtiä pienessä määrässä kylmää vettä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet. Purista sitten ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja lisää kuumaa vettä, jotta ne liukenevat.
Kaada seos neljään silikonivuokaan ja laita ne pakastimeen jähmettymään.
Pese ja kuori porkkanat huolellisesti, jotta niihin ei jää multaa.
Liitä käännettävällä raasto- ja suikalointilevyllä varustettu monitoimilisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita kulho lisäosan alle.
Aseta lisäosan alle keskikokoinen kulho suikaloituja vihanneksia varten ja käynnistä yleiskone nopeudella 4. Laita porkkanat yksitellen monitoimilisävarusteen syöttöputkeen ja paina varovasti painimella. Lisää kookos ja raasta se painaen varovasti painimella. Mausta limettimehulla, kahdella ruokalusikallisella öljyä, hyppysellisellä suolaa ja hienonnetulla korianterilla. Kun kaikki on valmista, poista pannacottat vuoista ja tarjoile maustetun porkkanapedin päällä.
Kaipaatko annoksiin lisää väriä? Lisää teelusikallinen vihreää currya maitoon lämmityksen aikana, niin seos saa väriä ja makua.