Skip the navigation

Syksyinen lämmin leipä kasviksilla

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
veggieautumntoastie_thumbnail.jpg

Tämä maukas ja rapea, gorgonzolalla, kurpitsalla ja karamellisoidulla sipulilla täytetty lämmin leipä on täydellinen yhdistelmä suolaista ja makeaa!

Duration
Yhteensä1h5
Valmistelu20min
Ruoanlaitto45min

Välineet

ToasterToaster

Ainekset

Annos

1

myskikurpitsaa

4 rkl

oliiviöljyä

2

makeaa sipulia

1/2 tl

suolaa

1/4 tl

pippuria

1 rkl

fariinisokeria

12

leipäviipaletta

50 g

pehmeää voita

180 g

gorgonzolaa

2 rkl

salviaa hienonnettuna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuori myskikurpitsa, poista siitä siemenet ja viipaloi se puolikuun muotoisiksi paloiksi. Älä tee viipaleista liian paksuja. Asettele viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja käytä puolet oliiviöljystä niiden sivelyyn. Paista 30 minuuttia 190-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.

  2. Kuumenna loput oliiviöljystä pannulla keskilämmöllä. Kuori ja viipaloi makeat sipulit ja lisää pannulle. Kypsennä matalalla lämmöllä, kunnes sipulit karamellisoituvat, lisää mausteet ja sekoita.

  3. Leipäviipaleiden ulkopuolen voiteleminen kevyesti hidastaa ruskistumista ja lämmittää täytteen.

  4. Levitä gorgonzolaa kaikille leipäviipaleille. Lisää kolme kurpitsaviipaletta, karamellisoitu sipuli ja hienonnettua salviaa joka toisen viipaleen päälle ja asettele loput viipaleet kansiksi. Älä laita leipiin liikaa täytettä. Aseta leivät voileipäritilälle ja sulje se.

  5. Aseta paahtoasteeksi 5 ja paina VOILEIPÄ-painiketta. Laita voileipäritilä leivänpaahtimeen.