Tahini-suklaabrownie
Nauti tahini-suklaabrowniereseptin joka vaiheesta käyttämällä Artisan K400 -tehosekoitinta. Saat täydellisen tuloksen lisäämällä paahdettuja valkoisia seesaminsiemeniä ja hieman espressoa.
Tahini-suklaabrownie
Nauti tahini-suklaabrowniereseptin joka vaiheesta käyttämällä Artisan K400 -tehosekoitinta. Saat täydellisen tuloksen lisäämällä paahdettuja valkoisia seesaminsiemeniä ja hieman espressoa.
Välineet
Ainekset
220 g suolaamatonta voita
320 g tummaa suklaata
150 g hienoa sokeria
200 g fariinisokeria
4 huoneenlämpöisiä kananmunia
1 rkl vaniljauutetta
4 rkl maitoa
1 (40 ml) espressoa
200 g vehnäjauhoja
50 g tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl suolaa
180 g paahdettuja valkoisia seesaminsiemeniä
90 ml miedon makuista öljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää 180 grammaa paahdettuja valkoisia seesaminsiemeniä, ½ teelusikallista suolaa ja 90 millilitraa miedon makuista öljyä tehosekoittimen kannuun. Sekoita vähintään 1 minuutin ajan nopeudella 3, kaavi kannun reunat ja lisää tarvittaessa öljyä.
Nosta nopeus hitaasti tasolle 4, kunnes tahini on täysin tasaista.
Laita vesihauteeseen 220 grammaa suolaamatonta voita kuutioina ja 320 grammaa tummaa suklaata. Sekoita, kunnes ainekset ovat sulaneet ja sekoittuneet.
Lisää 150 grammaa hienoa sokeria sulatettuun suklaaseen ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä.
Siirrä suklaaseos tehosekoittimen kannuun. Lisää 200 grammaa jauhoja, 50 grammaa tummaa kaakaojauhetta, 1 teelusikallinen suolaa, 4 munaa, 4 ruokalusikallista maitoa, 1 annos espressoa (40 millilitraa), 1 ruokalusikallinen vaniljauutetta ja 3 ruokalusikallista tuoretta tahinia. Sekoita nopeudella 4, kunnes taikina on kunnolla sekoittunut.
Vuoraa neliskulmainen uunipelti (26 cm x 26 cm) leivinpaperilla. Kaada brownietaikina uunipellille.
Nostele tahininokareita brownietaikinaan ja levitä voiveitsen tylsällä päällä.
Kypsennä brownieta 30–35 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
Kun brownie on täysin jäähtynyt, leikkaa 3 kertaa vaakasuoraan ja 9 kertaa pystysuoraan, jotta saat erityisen runsaita ja herkullisia viipaleita. Ripottele päälle rapeaa merisuolaa tai lisää täyteläistä tahinia.