Skip the navigation

Thaimaalainen maapähkinäkastike

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
THAI_PEANUT_SAUCE.JPG

Tällä reseptillä valmistat tuoksuvaa ja täyteläistä thaimaalaistyylistä maapähkinäkastiketta, jossa on aromaattisia mausteita, kuten galangalia ja sitruunaruohoa. Kastike sopii täydellisesti dipiksi tai ruoan viimeistelyyn.

Duration
Yhteensä10min
Valmistelu10min

Välineet

HandBlenderHandBlender

Ainekset

Annos

2 rkl

maapähkinäöljyä

50 g

salottisipulia ohuina viipaleina

4

valkosipulia ohuina viipaleina

5 cm

galangalia kuorittuna ja pilkottuna renkaiksi

1 varsi

sitruunaruohoa päät leikattuna pois, ulompi kerros kuorittuna ja leikattuna 1 cm:n paloiksi

220 g

raakoja, kuorittuja maapähkinöitä

400 ml

kookosmaitoa

1 rkl

tamarinditahnaa

3 rkl

kalakastiketta

3 rkl

limen mehua

1 rkl

fariinisokeria

1

thai-chiliä, pää leikattuna ja siemenet poistettuna

120 ml

vettä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuumenna kastiketta keskilämmöllä ja lisää maapähkinäöljyä. Vähennä lämpöä hieman ja lisää viipaloidut salottisipulit, valkosipuli, galangal ja sitruunaruoho. Ruskista kunnes seoksesta irtoaa tuoksua, eli noin 3–4 minuuttia. Sekoita silloin tällöin, jotta ainekset eivät pala. Lisää maapähkinät ja sekoita suurella lusikalla, jotta seos peittää pähkinät täysin. Paista vielä 2–3 minuuttia, jotta maapähkinät ehtivät paahtua.

  2. Lisää kookosmaito, tamarinditahna, kalakastike, limemehu, fariinisokeri, chili (jos haluat) ja vesi. Peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen 10–12 minuuttia välillä sekoittaen.

  3. Poista kattila liedeltä. Kiinnitä astiasuoja sauvasekoittimen varteen. Kiinnitä sauvasekoittimen varsi runkoon ja upota sauvasekoitin kattilaan sekoittamista varten. Aloita hitaalla nopeudella, kun palat ovat suuria, ja lisää nopeutta sitä mukaa kun seos tasoittuu. Sekoita aineksia noin minuutti tai kunnes seos on tasaista.

  4. Kastikkeesta tulee paksua. Jos haluat ohuempaa kastiketta, lisää ruokalusikallinen vettä kerrallaan ja sekoita uudelleen, kunnes koostumus on sopiva.