Skip the navigation

Tomaatti-basilikasorbetti

KitchenAid Chef

Yllätyksellinen ja maukas sorbetti, joka sopii alkupalaksi bruschettan ja mozzarellan rinnalle.

Import-Recipe - Tomato basil sorbet

Tomaatti-basilikasorbetti

KitchenAid Chef

Yllätyksellinen ja maukas sorbetti, joka sopii alkupalaksi bruschettan ja mozzarellan rinnalle.

Välineet

StandMixer
Blender
IceCreamMaker
Valmistelu
45min
Ruoanlaitto
10min
Yhteensä
55min
Annos
6
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

4 tl vettä

300 ml sokeria

180 g basilikan lehtiä

75 ml tomaatteja

500 g tomaattimehua

1 rkl hunajaa

1 sitruunaa

1 tl suolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita vesi, sokeri ja basilikanlehdet kattilaan. Keitä hiljalleen 10 minuuttia, siivilöi ja jäähdytä.

  2. Tee tomaattien pohjiin matalia viiltoja ja upota ne kiehuvaan veteen 20 sekunniksi. Siirrä jääveteen ja poista kuoret.

  3. Poista tomaattien siemenet ja leikkaa tomaatit isoiksi paloiksi. Siirrä ne tehosekoittimen kannuun. Lisää 100 ml tomaattimehua, hunajaa, suolaa, sitruunanmehua ja basilikasiirappia.

  4. Siirrä sorbettipohja ilmatiiviiseen astiaan ja jäähdytä yön yli.

  5. Kiinnitä jäädytetty KitchenAid-jäätelökone yleiskoneeseen. Laita kone sekoitusnopeudelle ja kaada kylmä tomaattisorbettiseos pakastuskulhoon, kun kone on käynnissä. Sekoita jäätelöseosta 20 minuutin ajan.

  6. Siirrä jäätelö astiaan ja pakasta tarjoiluun asti (vähintään 4 tuntia).

  7. Puhdista jäätelökulho heti, jotta siihen ei jäisi tahroja.