emeagif
Skip the navigation

Välineet

Toaster
FoodProcessor
Valmistelu
10min
Yhteensä
10min
Annos
2
Vaikeustaso
Easy
Tomato whipped ricotta toast.jpg

Tomaatti-ricottavaahto-paahtoleipä

KitchenAid Chef

Kevyttä ja ilmavaa ricottavaahtoa, mehukkaita perinnetomaatteja, tuoretta basilikaa ja kirkkaanväristä sitruunankuorta kullanruskealla paahtoleivällä. Helppo kesänautinto.

Välineet

Toaster
FoodProcessor
Valmistelu
10min
Yhteensä
10min
Annos
2
Vaikeustaso
Easy

Ainekset

2 viipaletta leipää

250 g ricottajuustoa

1,5 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

1/4 tl pippuria

2 perinnetomaattia

1 sitruuna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Aseta leipä leivänpaahtimeen. Valitse haluamasi paahtoaste ja aloita paahtaminen painamalla vipua. Kun paahtoleivät ovat rapeita ja kullanruskeita, anna niiden jäähtyä ritilällä.

  2. Sekoita miniteholeikkurissa tai monitoimikoneessa ricottajuusto, oliiviöljy, suola ja pippuri. Vatkaa kaksi minuuttia, kunnes vaahto on tasaista, kevyttä ja ilmavaa. Levitä tai pursota runsaasti paahtoleivän päälle.

  3. Viipaloi tomaatit ja aseta ne varovasti ricottan päälle. Viimeistele vastaraastetulla sitruunankuorella ja basilikanlehdillä ja pirskota päälle oliiviöljyä.

Aamiaisen aika? Selaa suosittuja reseptejä

SELAA KAIKKIA RESEPTEJÄ