Välineet
Tomaatti-ricottavaahto-paahtoleipä
Kevyttä ja ilmavaa ricottavaahtoa, mehukkaita perinnetomaatteja, tuoretta basilikaa ja kirkkaanväristä sitruunankuorta kullanruskealla paahtoleivällä. Helppo kesänautinto.
Välineet
Ainekset
2 viipaletta leipää
250 g ricottajuustoa
1,5 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippuria
2 perinnetomaattia
1 sitruuna
Vaiheittaiset ohjeet
Aseta leipä leivänpaahtimeen. Valitse haluamasi paahtoaste ja aloita paahtaminen painamalla vipua. Kun paahtoleivät ovat rapeita ja kullanruskeita, anna niiden jäähtyä ritilällä.
Sekoita miniteholeikkurissa tai monitoimikoneessa ricottajuusto, oliiviöljy, suola ja pippuri. Vatkaa kaksi minuuttia, kunnes vaahto on tasaista, kevyttä ja ilmavaa. Levitä tai pursota runsaasti paahtoleivän päälle.
Viipaloi tomaatit ja aseta ne varovasti ricottan päälle. Viimeistele vastaraastetulla sitruunankuorella ja basilikanlehdillä ja pirskota päälle oliiviöljyä.



