Tonnikalaleivät
Tuoreella tonnikalasalaatilla täytetty voileipä on herkullinen ja terveellinen lounas.
Tonnikalaleivät
Tuoreella tonnikalasalaatilla täytetty voileipä on herkullinen ja terveellinen lounas.
Välineet
Ainekset
200 g kestävästi kalastettua tuoretta tonnikalaa
60 g creme fraichea
1/2 sitruunan mehu
2 rkl tuoretta persiljaa
3 salottisipulia
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippuria
8 viipaletta leipää
Vaiheittaiset ohjeet
Höyrytä tonnikala ja anna sen jäähtyä kokonaan.
Riko tonnikala suuriksi paloiksi ja laita palat monitoimikoneeseen. Käytä sykäystoimintoa, kunnes tonnikala on tasaista.
Lisää crème fraîche, sitruunan mehu, persilja ja karkeasti pilkotut salottisipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Käytä sykäystoimintoa, kunnes yrtit ovat pilkkoutuneet hienoiksi ja ainesosat ovat sekoittuneet.
Levitä tonnikalaseosta neljälle leipäviipaleelle ja laita jäljellä olevat leipäviipaleet niiden päälle.