Tortillavuoka tulisella punajuurisalsalla
Juhlista vuoden väriämme tällä tulisella punajuurireseptillä!
Tortillavuoka tulisella punajuurisalsalla
Juhlista vuoden väriämme tällä tulisella punajuurireseptillä!
Välineet
Ainekset
300 g keskikokoisia punajuuria kuorittuina ja kuutioituina
15 ml oliiviöljyä
20 g pieniä jalapenoja
25 g pieniä salottisipuleita
2 valkosipulin kynttä
3 rkl limen mehua
1/2 lime
100 g korianteria
1 1/2 tl suolaa
160 ml rypsiöljyä
10 kpl pyöreitä maissitortillapohjia
2 isoa kananmunaa
- murennettua juustoa
- paksua kermaa
- versoja
- kurpitsansiemeniä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita esivalmistellut punajuuret kasariin ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä keskilämmölle ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet sopivasti. Poista pannu levyltä.
Sillä aikaa kun punajuuret kypsyvät, kuumenna paistinpannu keskilämmölle, lisää oliiviöljyä ja ruskista kevyesti jalapenot, salottisipuli ja valkosipuli. Siirrä sivuun.
Siirrä kypsät punajuuret reikäkauhalla KitchenAid-tehosekoittimeen ja lisää jalapenot, salottisipuli, valkosipuli, limen mehu ja kuori, suola ja 0,6 dl punajuurten keitinvettä. Sekoita tasaiseksi nopeudella 4. Sammuta tehosekoitin, lisää korianteri ja käytä sykäystoimintoa 5–6 kertaa. Siirrä sivuun.
Kaada rypsiöljy suureen korkealaitaiseen pannuun ja lämmitä keskilämmöllä kolmen minuutin ajan. Tee sillä aikaa tortillapohjista pieniä kolmioita leikkaamalla pohjat ensin neljään osaan ja sitten osat puoliksi. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, paista tortillakolmiot. Älä pinoa tortilloja pannulle. Käännä tortillasipsit pihdeillä kahden minuutin jälkeen ja paista toiset kaksi minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita, mutta eivät yliruskistuneita. Siirrä tortillasipsit pannulta paperilla vuoratulle pellille ja suolaa kevyesti. Jatka, kunnes kaikki palat on paistettu.
Kun kaikki tortillasipsit on paistettu, vähennä lämpöä keskilämmölle, lisää punajuurisalsa pannulle ja hauduta. Kun seos hautuu, lisää tortillasipsit ja sekoita niin, että seos peittää tortillasipsit tasaisesti. Nosta pannu levyltä ja laita sivuun.
Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja sivele pannulle hieman voita tai oliiviöljyä. Kun pannu on lämmennyt, riko siihen munat ja peitä pannu kannella. Kypsennä 3–4 minuuttia tai kunnes munanvalkuaiset ovat kypsiä ja keltuaiset hyytyneitä mutta pehmeitä.
Siirrä salsalla peitetyt tortillasipsit kasoiksi kahdelle lautaselle, lisää jokaisen kasan päälle kananmuna ja koristele paksulla kermalla, juustoraasteella, kurpitsansiemenillä, korianterilla ja versoilla. Tarjoile heti.