Unikonsiemenkakku punajuurikuorrutuksella
Tämä yllätyksellinen kuivakakku näyttää ja maistuu mahtavalta!
Unikonsiemenkakku punajuurikuorrutuksella
Tämä yllätyksellinen kuivakakku näyttää ja maistuu mahtavalta!
Välineet
Ainekset
220 g pehmeää voita
250 g hienoa sokeria
3 kananmunaa vatkattuna
350 g nostatusainetta sisältäviä jauhoja, siivilöitynä
2 tl leivinjauhetta
190 g ranskankermaa
2 rkl maitoa
2 rkl unikonsiemeniä
3 rkl raakaruokosokeria
200 g tomusokeria siivilöitynä
2-3 rkl luomu punajuurimehua
Vaiheittaiset ohjeet
Laita pehmeä voi ja hieno sokeri vatkainlisäosalla varustetun yleiskoneen kulhoon ja vatkaa nopeudella 6, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa.
Lisää vatkatut kananmunat, siivilöity nostatusainetta sisältävä jauho sekä leivinjauhe. Sekoita hetki nopeudella 1, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Lisää ranskankerma, maito ja seesaminsiemenet ja sekoita nopeudella 1, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Voitele kuivakakkuvuoka huolellisesti öljysprayllä varmistamalla pullasudilla, että kaikki poimut on voideltu. Ripottele raakaruokosokeria voideltuun vuokaan, jotta taikina ei tartu vuokaan ja kakku irtoaa vuoasta helposti. Kaada kakkutaikina voideltuun vuokaan ja tasoita pinta. Paista 40–45 minuuttia 175-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa 10 minuutin ajan. Käännä kakkuvuoka ylösalaisin metalliritilälle leivinpaperin päälle ja anna kakun liukua ulos vuosta. Anna jäähtyä metalliritilällä.
Lisää tomusokeri lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää kaksi ruokalusikallista punajuurimehua. Vatkaa nopeudella 4, kunnes kuorrute on tasaista mutta silti paksua. Jos kuorrute on liian kuivaa, lisää punajuurimehua. Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle.