Skip the navigation

Vaahdotettua brie-dippiä ja karamellisoitua sipulia

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Whippedbrie thumbnail

Yleiskoneen avulla voit tehdä briejuustosta herkullisen dipin. Viimeistele makeansuolaisella karamellisoidulla sipulilla, niin saat täydellisen alkupalan loppuvuoden juhliin.

Duration
Yhteensä45min
Valmistelu10min
Ruoanlaitto35min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

6

helmisipuleita

30 g

voita

1 rkl

tummaa sokeria

1/2 tl

mustapippuria

1/2 tl

suolaa

20 ml

balsamiviinietikkaa

20 ml

vettä

2 oksaa

timjamia

500 g

brie-juustoa (ilman kuorta)

1,5 rkl

hunajaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuori ja halkaise helmisipulit. Sulata voi keskilämmöllä ja laita sipulit pannulle leikattu puoli alaspäin. Kuullota 10 minuutin ajan ja sekoita muutaman minuutin välein.

  2. Ripottele sipulien päälle sokeria ja paista 3 minuuttia. Lisää mustapippuri, suola, balsamiviinietikka ja vesi. Laske lämpöä ja paista 20 minuuttia. Lisää timjami, kun sipuli on karamellisoitunut.

  3. Dipin valmistamiseksi irrota juustosta kuori. Varmista, että juusto on kylmää tämän vaiheen helpottamiseksi. Kun olet irrottanut kuoren, anna brien lämmetä huoneenlämpöiseksi.

  4. Lisää juusto ja hunaja vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää tehoa hitaasti nopeuteen 8 ja vatkaa, kunnes brie on sileää, levitettävää ja väriltään vaaleaa.

  5. Siirrä vaahdotettu brie tarjoilukulhoon ja lisää päälle lämmin karamellisoitu sipuli. Tarjoile leivän tai dippivihannesten kanssa.